τεχνολογία

Διαθεσιμότητα των νέων Intel Core X Series CPU

Η Intel αποκάλυψε τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των επεξεργαστών της νέας σειράς Core X για το HEDT στο φετινό PC Gaming Show της E3 όπου ήταν και χορηγός. Φέτος η Intel εξέπληξε τους hardware-άδες, τόσο με τη καλή έννοια όσο και με τη κακή, βγάζοντας στην επιφάνεια σωρεία επεξεργαστών με πολλούς πυρήνες, ένα γνωστό feature της High end desktop κατηγορίας. 
Αν και HEDT το lineup φέτος περιλαμβάνει και Core i5 (πάνω στο lineup που τερματίζει ήδη με έναν Core i7 και μιλάμε για τον 7700Κ), μαζί με ορισμένα chip που δε περίμενε κανείς, όπως τον Core i9-7980XE με τους 18 πυρήνες και τα 36 threads. Στο PC Gaming Show όπου φέτος ήταν χορηγός, η Intel πραγματοποίησε μερικά demo ενώ ανέφερε και μερικά λόγια για την διαθεσιμότητα των πρώτων chip στην αγορά. 
Όπως είναι φυσικό, όλα τα chip μέχρι και τον 10πύρηνο υφίσταται σαν σχέδιο οπότε και η κυκλοφορία τους είναι επικείμενη και θα τους δούμε στην αγορά την επόμενη εβδομάδα. Από εκεί και πέρα, όπως για παράδειγμα τον 12-πύρηνο Core i9-7920X, η Intel αποφάσισε να τον λανσάρει τον Αύγουστο, μιας και απαιτείται περισσότερο fine tuning σχετικά με τις τελικές συχνότητες λειτουργίας. 
Από αυτόν τον επεξεργαστή μέχρι και τον κορυφαίο 18 πύρηνο οι πληροφορίες είναι ακόμη πολύ περιορισμένες και αυτό διότι η Intel δεν έχει τελειοποιήσει τα τελικά προϊόντα και γι' αυτόν τον λόγο οι συγκεκριμένοι θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή μέσα στον Οκτώβριο. Οι προτεινόμενες τιμές και ορισμένα specs διακρίνονται από τον παρακάτω πίνακα. Παράλληλα εάν σας ενδιαφέρει μπορείτε να δείτε και το Intel Grand Slam for Counter Strike: Global Offensive που ετοιμάζει η εταιρία, ένα πρωτάθλημα με grand prize 1 εκατομμύριο δολάρια!

About Freegr network

Από το Blogger.