ειδήσεις

7 στους δέκα θεωρούν το hacking σοβαρή απειλή

Οι κυβερνό-εγκληματίες που εισβάλλουν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η ESET στις ΗΠΑ. Σε δείγμα 750 ενηλίκων, που ρωτήθηκαν για το πόσο επικίνδυνες θεωρούν τις παραβιάσεις των κυβερνοπειρατών για την ποιότητα της ζωής τους, πάνω από το 70% δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ο κίνδυνος είναι είτε σοβαρός είτε πολύ υψηλός (35,7% και 35,6% αντίστοιχα). Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Stephen Cobb, Senior Security Researcher της ESET, υπογραμμίζει ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα σημαντικά ποσοστά της ανησυχίας του κοινού για την ηλεκτρονική πειρατεία: 
“Παρόλο που σημειώθηκαν πολλές και μεγάλες παραβιάσεις τα τελευταία χρόνια, το κοινό δεν τις έχει συνηθίσει και εξακολουθεί να ενοχλείται. Υπάρχει μια συσσώρευση από συνεχείς κακές ειδήσεις για την ανασφάλεια των δεδομένων και τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής. Αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά, κάποιο ποσοστό περιστατικών hacking θα λειτουργήσει σαν τη χαριστική βολή για το ξέσπασμα της λαϊκής οργής” Ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2017, η ESET είχε διεξάγει παρόμοια έρευνα ρωτώντας τους συμμετέχοντας κατά πόσο πιστεύουν ότι τα τεχνολογικά προβλήματα, όπως το hacking υπολογιστών και οι διακοπές δικτύου, απειλούν την ασφάλεια και την ευημερία τους. Οι επιλογές απάντησης ήταν: Σχεδόν κανένας κίνδυνος, Ελαφρύς κίνδυνος, Μέτριος κίνδυνος και Υψηλός κίνδυνος. 
Περισσότερο από το 68% των ερωτηθέντων επέλεξε τις δύο τελευταίες απαντήσεις: Μέτρια (35%) και Υψηλή (33,5%). Την περασμένη χρονιά επίσης, όταν ζητήθηκε από ερωτώμενους να αξιολογήσουν ένα ευρύ φάσμα κινδύνων, από τα επικίνδυνα απόβλητα ως την κλοπή προσωπικών δεδομένων, η παραβίαση υπολογιστών θεωρήθηκε η πιο επικίνδυνη απειλή.

About Freegr network

Από το Blogger.