τεχνολογία

Η τεχνολογία το κλειδί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας

Στην ανάδειξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως στρατηγικού πυλώνα ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στοχεύει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ). Στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το «digital economy forum 2018: σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε». Σύμφωνα με στοιχεία της ICAP, ο κλάδος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Ελλάδα αριθμεί περισσότερες από 5.300 επιχειρήσεις και απασχολεί 260.000 εργαζόμενους. 
Σύμφωνα με στοιχεία του EITO (European IT Observatory), η αξία της ελληνικής αγοράς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών το 2017 έφτασε τα 5,6 δισ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών της αγοράς άγγιξε τα 13,6 δισ. ευρώ, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ. Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ και αντιπρόεδρος για την Ευρώπη του World Information Technology & Services Alliance (WITSA), ο κλάδος της ψηφιακής τεχνολογίας βρίσκεται στην αιχμή της καινοτομίας προδιαγράφοντας ακόμα πιο εντυπωσιακά άλματα και αλλαγής στη ζωή των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων. «Βιώνουμε την 4η βιομηχανική επανάσταση και ριζικές αλλαγές συντελούνται στον κόσμο. Οι αναδυόμενες τεχνολογίες δημιουργούν νέα δεδομένα και σημαντικές προκλήσεις. Μέχρι το 2020 κάθε άνθρωπος θα έχει στη διάθεσή του να χρησιμοποιεί 26 έξυπνα αντικείμενα στον πλανήτη. Αυτό το νέο ψηφιακό άλμα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει η οικονομία μας.
 Να κάνει ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα και να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα περίοδο» ανέφερε ο κ. Σύρρος. Η ψηφιακή τεχνολογία, σύμφωνα με τον κ. Σύρρο, μπορεί να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της χώρας, είτε αυτό αφορά τις ναυαρχίδες της ελληνικής οικονομίας που είναι η ναυτιλία και ο τουρισμός είτε αφορά άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως είναι η αγροτική παραγωγή, η υγεία και η βιομηχανία. «Η τεχνολογία είναι παντού και είναι ο μόνος τρόπος για να πάμε μπροστά και να γίνουμε παραγωγικοί» τόνισε ο κ. Σύρρος. Παράλληλα, ανέφερε στην ομιλία του ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της λειτουργίας των επιχειρήσεων ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια αυτών. 
 Ο ΣΕΠΕ, σύμφωνα με τον κ. Σύρρο, πιστεύει στο μέλλον μιας σύγχρονης ψηφιακής Ελλάδας. «Θέλουμε μια σύγχρονη ψηφιακή Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσει την τεράστια ευκαιρία της ανάπτυξης. Να δούμε συνολικά τις εξελίξεις που διαμορφώνει η τεχνολογία σήμερα και να επαναπροσδιορίσουμε τη στρατηγική μας».

About Freegr network

Από το Blogger.