τεχνολογία

Νέα πατέντα για το πρώτο gaming smartwatch;


Η Huawei στις 15 Δεκεμβρίου 2017 κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο World Intellectual Property Organization (WIPO) με τίτλο «Smart wearable device and method of control for smart wearable device», η οποία τελικά δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου 2018. Λέτε να έχουμε από τον Κινέζο κατασκευαστή το πρώτο gaming smartwatch; 
Η αίτηση αποτελεί συνέχεια δύο παλαιότερων κατατεθειμένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην Κίνα, το 2015 και το 2016. Αυτό μπορεί να αποτελεί ένα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο ότι η εταιρεία έχει πλέον αναπτύξει την εν λόγω τεχνολογία και ότι ίσως ήρθε η ώρα να περάσει από τα σχέδια στην πράξη. 
Η πατέντα περιγράφει ένα smartwatch με μία πρωτοποριακή μέθοδο λειτουργίας μέσω του strap του ρολογιού που αλλάζει τους όρους σε ό,τι αφορά στο χειρισμό της λειτουργίας gaming. Το smartwatch της Huawei αποτελείται από ένα band με δύο περιοχές αφής, αριστερά και δεξιά της πρόσοψης. Το λουράκι μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε από μία συρόμενη κίνηση είτε ύστερα από παρατεταμένη πίεση. Μόλις ενεργοποιηθεί ένα εικονικό πληκτρολόγιο θα εμφανιστεί στην επιφάνειά του. Σύμφωνα με την πατέντα της Huawei το λουράκι είναι σε θέση να ανιχνεύει πολλαπλούς τύπους κινήσεων, όπως ολίσθηση, τράβηγμα, ταλάντευση, στρίψιμο, κούνημα ή πίεση. 
Η λειτουργία του μπορεί επίσης να ποικίλει ανάλογα με το αν το ρολόι κρατιέται οριζόντια ή κάθετα. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να παίξουν ένα racing παιχνίδι κρατώντας το smartwatch σε κάθετη διάταξη οδηγόντας το αυτοκίνητο από τη μία πλευρά της ζώνης του ρολογιού και πατώντας φρένο από την άλλη. Αν τοποθετήσουν το «έξυπνο» ρολόι οριζόντια, μπορούν να παίξουν ένα fighting game, όπου η μία πλευρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πυροβολήσει και η άλλη πλευρά να κατευθύνει. Φυσικά, το λουράκι του gaming smartwatch δεν προορίζεται αποκλειστικά για παιχνίδια αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλες λειτουργίες της συσκευής όπως η λήψη selfies, το copy & paste ενός κειμένου.

About Freegr network

Από το Blogger.