τεχνολογία

Το Snipping Tool που πάντα θέλαμε

Το ενσωματωμένο snipping tool στα Windows 10 κάνει τη δουλειά του αρκετά καλά. Πριν από λίγο καιρό, η Microsoft ενημέρωσε το εργαλείο προσθέτοντας περισσότερες λειτουργίες. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι το Window mode, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πάρει το screenshot μιας εφαρμογής, διατηρώντας παράλληλα και τα tabs. 
Ωστόσο, ακόμα υπάρχουν πολλές βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, ειδικά στο user interface. Επίσης, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε αφού κρατήσετε ένα screenshot, εκτός από highlighting, διαγραφή και άμεση αποστολή με email. Τώρα, η Microsoft εργάζεται πάνω σε ένα νέο σύγχρονο Windows 10 Snipping Tool που θα είναι απλούστερο στη χρήση. Θα κυκλοφορήσει με την ενημέρωση Redstone 5, αργότερα φέτος. Η Microsoft λέει ότι όλες οι αλλαγές και οι βελτιώσεις που έχουν προκύψει βασίζονται στα σχόλια των χρηστών σχετικά με τη λήψη screenshot στα Windows. Ουσιαστικά, το χαρακτηριστικό Screen Sketch στο Windows Ink μεταμορφώνεται σε μια αυτόνομη εφαρμογή των Windows 10. Ακριβώς όπως και η παλιά εφαρμογή, θα είναι σε θέση να κάνει αποκοπή σε ελεύθερη μορφή, ορθογώνια και πλήρη οθόνη μεταξύ πολλών χαρακτηριστικών. Τώρα, πατώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + Shift + S θα ενεργοποιηθεί μια γραμμή εργαλείων επιλογής οθόνης για να επιλέξετε την περιοχή που θα αποκοπεί. 
Μετά από αυτό, ανοίγει η εφαρμογή “Screen Sketch”, όπου ο χρήστης μπορεί να προσθέσει σχολιασμούς και να μοιραστεί άμεσα ένα screenshot. Η Microsoft έχει επίσης κάνει το PrinctScr key πιο χρήσιμο. Μπορεί να ρυθμιστεί για να ξεκινήσει το snipping interface, ενεργοποιώντας την επιλογή “Use the Print Screen key to launch screen snipping” στην επιλογή Ρυθμίσεις πληκτρολογίου. Έχει επίσης προσθέσει μία νέα επιλογή “Screen snip” στον πίνακα γρήγορων ενεργειών στο Action center. Αν δεν υπάρχει, μπορείτε να μεταβείτε στο Settings > System > Notifications & Actions για να το ενεργοποιήσετε

About Freegr network

Από το Blogger.