ειδήσεις

Windows 10 April Update: διαγράψτε τα δεδομένα τηλεμετρίας

Η ενημέρωση Απριλίου των Windows 10 (Windows 10 April Update) φέρνει μια σειρά από νέες δυνατότητες. Ορισμένες από αυτές βελτιώνουν τα υπάρχοντα εργαλεία των Windows 10, ενώ άλλες φέρεται να έρχονται για να καθησυχάσουν μερικές από τις ανησυχίες των χρηστών του λειτουργικού συστήματος.
Ένα τέτοιο εργαλείο είναι και νέο πρόγραμμα προβολής των διαγνωστικών δεδομένων. Τα Windows 10 έχουν λάβει κατά καιρούς δριμύτατες κριτικές για τη συλλογή δεδομένων τηλεμετρίας και την αποστολή τους στη Microsoft. Με τη νέα ενημερωμένη έκδοση, η εταιρεία σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε τι ακριβώς συλλέγει από τον υπολογιστή σας και να τα διαγράψετε, αν το επιθυμείτε.
(Η συγκεκριμένη λειτουργία υπάρχει μόνο στην ενημερωμένη έκδοση Windows 10 April 2018. )
Πώς να βρείτε τα δεδομένα που συλλέγουν τα Windows 10.
Αρχικά, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την προβολή δεδομένων. Ακολουθείστε τη διαδρομή:
Settings – Privacy – Diagnostics & feedback. Ενεργοποιήστε το Diagnostic data viewer. Σημειώστε ότι αυτό χρειαστεί περίπου 1GB χώρο αποθήκευσης.
Κάντε κλικ στο κουμπί Diagnostic Data Viewer και θα οδηγηθείτε στο Microsoft Store για να κάνετε λήψη της εφαρμογής “Diagnostic Data Viewer“. Εγκαταστήστε την εφαρμογή, και κάντε εκκινήστε την εφαρμογή από το μενού.
Windows 10 April
Μέσα στην εφαρμογή, θα δείτε πολλές διαγνωστικές πληροφορίες. Η αριστερή πλευρά συλλέγει τα “συμβάντα” και αν κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε από αυτά θα σας εμφανίσει τι ακριβώς έχει αποσταλεί στη Microsoft.
Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο αναζήτησης για να αναζητήσετε πληροφορίες για συγκεκριμένες εφαρμογές. Η λειτουργία θα σας βοηθήσει να μάθετε τι δεδομένα αποστέλλονται από τα αγαπημένα σας προγράμματα.
Η εφαρμογή σας επιτρέπει την δημιουργία αντιγράφων για δική σας χρήση. Με ένα κλικ στο κουμπί Εξαγωγή που βρίσκεται στα αριστερά θα κατεβάσετε το αντίγραφό σας σε μορφή CSV.
Τέλος, αν θέλετε να διαγράψετε τα διαγνωστικά δεδομένα από τους διακομιστές της Microsoft, κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή στη σελίδα Ρυθμίσεις. Μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη ρύθμιση αν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε τη νέα λειτουργία συχνά.
Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία ναι μεν είναι μια ευχάριστη προσθήκη, από άποψη διαφάνειας, αλλά δεν εμποδίζει την συλλογή δεδομένων τηλεμετρίας από την εταιρεία.

About Freegr network

Από το Blogger.