τεχνολογία

Τα νέα μοντέλα των Intel & AMD για φέτος

Οι δύο εταιρίες ετοιμάζουν νέα chipsets και κυκλοφορίες μέσα στο έτος, οπότε αξίζει να δούμε τι ετοιμάζουν.
Μια εταιρία που ειδικεύεται σε διανομή IT υλικού δημοσίευσε πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις των Intel και AMD στον χώρο των επεξεργαστών. Ξεκινώντας από την Intel, το roadmap μας επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Z390 chipset που θα αποτελέσει μια βελτιωμένη έκδοση του Z370 για υποστήριξη των 8-πύρηνων performance επεξεργαστών της Intel. Πέρα από αυτό δεν υπάρχει κάποια άλλη προσθήκη στο roadmap και έτσι το έτος θα κλείσει πιθανόν χωρίς κάποιο άλλο chipset στην αγορά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δε θα παρουσιαστεί κάποιο μέχρι το τέλος του 2018.
Στη πλευρά της AMD θα έχουμε περισσότερες προσθήκες. Πέρα από το X470 chipset που κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες η AMD ετοιμάζει και την προσιτή εκδοχή του, με την ονομασία Β450. Οι μητρικές αυτές θα προορίζονται για πιzο χαμηλού κόστους PCs έχοντας όμως τις ίδιες βελτιώσεις από την προηγούμενη γενιά μητρικών με το B350 chipset.
Ακριβώς πάνω από το X470 όμως θα τοποθετηθεί το Z490, ένα chipset που σύμφωνα με πληροφορίες θα διαθέτει περισσότερα PCIe lanes έτοιμα να δοθούν σε συσκευές όπως ελεγκτές M.2, USB και SATA οπότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα tier πάνω όσον αφορά τα features, και πιθανόν ένα  tier πάνω στην τιμολόγηση των παραπάνω μητρικών.

About Freegr network

Από το Blogger.