τεχνολογία

Το Facebook διέγραψε 837 εκατ. «spam» αναρτήσεις

Το Facebook έκανε γνωστό ότι, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, διέγραψε 837 εκατομμύρια αναρτήσεις τύπου «σπαμ», σχεδόν το 100% των οποίων διεγράφη προτού τις αναφέρει κάποιος χρήστης ως προβληματικές. Επίσης, το Facebook διέγραψε περίπου 583 εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς (fake) που διέσπειραν όλο αυτό τον όγκο του «σπαμ».
 Οι περισσότεροι από αυτούς τους λογαριασμούς εντοπίσθηκαν και διαγράφηκαν μόλις μερικά λεπτά μετά τη δημιουργία τους. Είναι η πρώτη φορά που το Facebook δημοσιοποίησε αναλυτικά στοιχεία για τα μέτρα που έχει πάρει με στόχο να «καθαρίσει» την πλατφόρμα του από περιεχόμενο βίας, σεξ, τρομοκρατικής προπαγάνδας, μίσους, σπαμ κ.α. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Facebook Αλεξ Σουλτς, υπεύθυνο για την ανάλυση δεδομένων των χρηστών, το 3% έως 4% των ενεργών λογαριασμών του δικτύου εκτιμάται ότι είναι «fake». 
Αναλυτικότερα, από άποψη περιεχομένου, οι 21 εκατομμύρια αναρτήσεις που διαγράφηκαν στο πρώτο τρίμηνο φέτος, αφορούσαν σεξουαλική δραστηριότητα και γυμνές εικόνες ενηλίκων (το 96% έγινε αντιληπτό από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης του Facebook προτού επισημανθεί από άλλο χρήστη). Περίπου οκτώ ανά 10.000 αναρτήσεις αφορούν γυμνό ή πορνογραφικό περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανονισμούς του δικτύου. Επίσης, διαγράφηκαν περίπου 3,5 εκατομμύρια αναρτήσεις που απεικονίζουν βίαιο περιεχόμενο (το 86% προτού αναφερθούν από άλλο χρήστη). Περίπου το 0,25% των συνολικών αναρτήσεων απεικονίζουν (όχι λεκτική) βία κάποιας μορφής. Ακόμη, διαγράφηκαν 2,5 εκατομμύρια αναρτήσεις μισαλλόδοξου λόγου (ομοφοβικού, ρατσιστικού κ.α.), από τις οποίες μόνο το 38% είχαν εντοπισθεί εκ των προτέρων, καθώς σε αυτό το πεδίο η ανίχνευση από την τεχνητή νοημοσύνη τα πηγαίνει λιγότερο καλά μέχρι στιγμής, αν και έχει πετύχει αύξηση διαγραφών 56% έναντι του τελευταίου τριμήνου του προηγούμενου έτους. 
Οι διαγραφές αναρτήσεων τρομοκρατικής προπαγάνδας έφθασαν τα 1,9 εκατομμύρια (αύξηση 73% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017) και σχεδόν όλες έγιναν αντιληπτές από την τεχνητή νοημοσύνη έγκαιρα. Έχοντας κάνει περίπου 3.000 νέες προσλήψεις στην αρχή του 2018, το συνολικό προσωπικό του Facebook που ασχολείται με την επιτήρηση των λογαριασμών και αναρτήσεων των χρηστών, έχει φθάσει πια τα 7.500 άτομα. Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

About Freegr network

Από το Blogger.