τεχνολογία

VIDEO¨H Νέα Υόρκη σε 12Κ αλλά με δύναμη 8K!

Αυτήν τη στιγμή είμαστε στην εποχή που το 4Κ έχει αρχίσει να εκθρονίζει το Full HD, δίνοντάς μας τεράστιες αναλύσεις και λεπτομερέστατη εικόνα. Βέβαια η πλήρης μετάβαση δεν έχει γίνει ακόμη μιας και η αγορά κατακλύζεται από πολλά Full HD μοντέλα τηλεοράσεων και οθονών υπολογιστών. Για αυτόν ακριβώς το λόγο πολλοί θεωρούν υπερβολή κάτι παραπάνω από 4Κ όπως για παράδειγμα 8Κ αναλύσεις.
Ο Phill Holland έχει άλλη άποψη όμως και σε μία απόπειρα του να ανεβάσει τον πήχη κατέληξε να φτιάξει ένα βίντεο με 12Κ ανάλυση στα 48 fps. Μιας και δεν υπάρχουν 12Κ panels αυτήν τη στιγμή ο Holland μείωσε την ανάλυση σε 8Κ, νούμερο που συνεχίζει να είναι εξωφρενικό. Σε πλήρη ανάλυση κάθε frame αντιστοιχεί σε 100 megapixel. Για την υλοποίηση του βίντεο χρειάστηκαν τρεις RED Weapon Monstro 8K VistaVision κάμερες, τοποθετημένες επάνω στο Shotover K1 Hammerhead. Για φακούς χρησιμοποίησε τον 35mm T1.5 της Tokina για την εξαιρετική τους απόδοση σε περιβάλλοντα χωρίς φωτισμό... 
Στο freegr.gr τρέξαμε το βίντεο σε φορητό με ξεχωριστή κάρτα γραφικών και παίζει άνετα σχεδόν το 4Κ αλλά ζορίζεται στα 8Κ. Είναι όντως εκπληκτικό και πολύ λεπτομερές..

About Freegr network

Από το Blogger.