ειδήσεις

NVIDIA GTX 1050 τώρα και με 3GB μνήμη

Μια νέα έκδοση προσθέτει στο lineup της η NVIDIA και έτσι οι GTX 1050 έρχεται πλέον σε τρεις παραλλαγές. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν προ λίγων ωρών καθώς η NVIDIA πρόσθεσε χωρίς κάποια ιδιαίτερη ανακοίνωση την νέα της GTX 1050 η οποία θα κυκλοφορήσει με 3G GDDR5 μνήμη και υψηλότερα clocks. Η GPU εκτός από την μεγάλη αλλαγή στο κομμάτι της μνήμης θα έχει και υψηλότερες επιδόσεις που προκύπτουν από την αύξηση κατά 100 MHz στον πυρήνα της. Το βασικό μειονέκτημα της GTX 1050 ήταν οι επιδόσεις της σε περιβάλλον όπου τα textures κατανάλωναν με ευκολία τα 2GB της. 
Εκεί οι επιδόσεις έπεφταν δραματικά κάνοντας το gaming αδύνατο. Πρακτικά η πρόταση της NVIDIA κυκλοφορεί για να αντικαταστήσει το αρχικό μοντέλο της 1050, διατηρώντας τον ίδιο πυρήνα με τα 768 CUDA cores αλλά αυξάνοντας την διαθέσιμη μνήμη κατά 1GB. Ο δίαυλος όμως έχει μειωθεί κάτι που σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα έχουμε να κάνουμε με υψηλότερης πυκνότητας chips, οπότε έτσι βλέπουμε και τα 84 GB/s, έναντι των 112GB/s της αρχικής έκδοσης. Αυτό που έχει σημασία είναι πως η GPU θα χρονίζεται υψηλότερα, κατά 100 MHz όπως φαίνεται από τα επίσημα specs που έχουν αναρτηθεί στο site της NVIDIA. 
Οι boost χρονισμοί έχουν και αυτοί αυξηθεί από τα 1392 MHz στα 1518 MHz προσφέροντας έτσι και καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια. Αν και περιμένουμε πως και πως την επόμενη γενιά να έρθει στα ράφια, η ανανέωση της GTX 1050 ίσως σημαίνει πως δε θα δούμε σύντομα κάποια mainstream υλοποίηση από την NVIDIA, όπως μας έχει συνηθίσει.

About Freegr network

Από το Blogger.