τεχνολογία

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟ AMD INSIDE OI INTEL CPU

Η Intel ίσως να έχει βρει μια εναλλακτική επιλογή αυτής της εξαγοράς της AMD, επιλογή η οποία θα μπορούσε να προσκρούσει σε πολλά εμπόδια. Έτσι μέσα σε λίγους μήνες η εταιρία έχει καταφέρει να κάνει δικά της τρία κορυφαία πρώην στελέχη της AMD, τον Raja Koduri, τον Jim Keller και τώρα τον Chris Hook. Η Intel φαίνεται να έχει αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι σήμερα η GPU, όχι μόνο στον τομέα των παιχνιδιών, αλλά και στον τομέα της τεχνικής νοημοσύνης. Στον τομέα αυτό όμως ομολογουμένως είναι πάρα πολύ πίσω, τόσο σε σχέση με την Nvidia, όσο και σε σχέση με την AMD. Επιπλέον κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται μια στασιμότητα και στον τομέα της ανάπτυξης νέων αποδοτικότερων αρχιτεκτονικών επεξεργαστών, σε σχέση με αυτή των Core, κάτι που έδωσε την δυνατότητα στην AMD να κλείσει σε μεγάλο βαθμό το χάσμα που την χώριζε από την Intel με τους Ryzen επεξεργαστές. 
Φαίνεται λοιπόν ότι η εταιρία έχει σκοπό να προβεί σε άμεσες διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες απαιτούν και την πρόσληψη κορυφαίων και καταξιωμένων βετεράνων στον χώρο, οι οποίοι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν καλύτερα τις τεράστιες δυνατότητες που μπορεί να παρέχει η Intel. Η αρχή έγινε πριν μερικούς μήνες με την πρόσληψη του Raja Koduri, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής του Radeon Technology Group της AMD, υπεύθυνου για τις GPUs της εταιρίες. Αυτός θα αναλάμβανε την ανάπτυξη νέων κορυφαίων GPUs για λογαριασμό της Intel, με την εταιρία να τον θέτει επικεφαλή του νέου τμήματος, Core and Visual Computing Group. Η δημιουργία ενός τμήματος αποκλειστικά για τον Raja και τον σκοπό της ανάπτυξης μιας κορυφαίας GPU, ανταγωνιστικής αυτής των Nvidia και AMD, έδειχνε την σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπιζε το θέμα η Intel. Ένα δεύτερο μεγάλο μπαμ έγινε πριν μια βδομάδα, με την Intel να προσλαμβάνει τον Jim Keller. Ο Jim Keller ήταν ο επικεφαλής της ομάδας που ανέπτυξε την αρχιτεκτονική Zen που βρίσκεται μέσα στους επεξεργαστές Ryzen της AMD. 
Ο Keller είχε αποχωρήσει από την AMD προκειμένου να δουλέψει για την Tesla, όπου και παρέμεινε για περίπου δύο χρόνια. Στην Intel θα έχει την δυνατότητα να συνεργαστεί με τον Raja Koduri, όπως έκανε και στην AMD, αλλά και νωρίτερα στην Apple. Για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου έχουμε την γνωστοποίηση της πρόσληψης του Chris Hook από την Intel. Ο Hook ήταν στην ATI και αργότερα στην AMD από το 2001 μέχρι πρόσφατα όπου και παραιτήθηκε. Στην AMD είχε την θέση του Senior Director of Global Product Marketing και πλέον στην Intel θα είναι επικεφαλής στο τμήμα "Discrete Graphics Marketing", θέση που δεν υπήρχε μέχρι χτες. Και αυτός θα συνεργαστεί με τον Koduri, όπως έκανε και στο Radeon technology Group, όσο ήταν στην AMD.

About Freegr network

Από το Blogger.