τεχνολογία

Διαγράψτε το ιστορικό από τους server της Google

H Google ξεκινά να συμμορφώνεται με τον GDPR και σας διευκολύνει τελικά για να διαχειρίζεστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Η Google κάνει πιο εύκολη την προβολή του ιστορικού αναζήτησης, περιήγησης και προβολής βίντεο του YouTube που διατηρεί για εσάς, και επιτρέπει τη διαγραφή των στοιχείων που δεν θέλετε να συμπεριλαμβάνονται στις τράπεζες δεδομένων της εταιρείας και τη διακοπή της σύνδεσης της με τα δεδομένα σας στο μέλλον. 
 Ο τεχνολογικός γίγαντας της αναζήτησης ξεκινά την ενημέρωση της τρέχουσας πολιτικής απορρήτου για να διευκολύνει τους χρήστες να κατανόησουν το είδος των πληροφοριών που συλλέγει και γιατί τις συλλέγει. Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της, βελτίωσε σημαντικά την πλοήγηση αλλά και την οργάνωση των αρχών της πολιτικής απορρήτου, για να διευκολύνει την εύρεση εκείνου που ψάχνουν ή θέλουν να καταλάβουν οι χρήστες. Δηλαδή, αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι να εξηγεί με περισσότερες λεπτομέρειες και με σαφέστερη γλώσσα, όλες τις επιλογές που έχουν οι χρήστες σχετικά με τη διαχείριση των δεδομένων τους. 
 Η Πολιτική Απορρήτου περιλαμβάνει τώρα επεξηγηματικά βίντεο και εικονογραφήσεις - διότι η οπτική περιγραφή μπορεί να γίνει πιο διασκεδαστική από ένα βαρετό κείμενο. Επίσης, διευκολύνει την μετάβαση στις ρυθμίσεις απορρήτου σας βοηθώντας σας να κάνετε επιλογές σχετικά με το πώς θα διαχειρίζεται τις απόρρητες πληροφορίες σας. Για να διαγράψετε τις πληροφορίες που έχουν αποθηκευτεί για εσάς αρκεί να επισκεφτείτε το My Activity, να δείτε τι πληροφορίες υπάρχουν, να επιλέξετε τις τρεις κάθετες τελείες πάνω δεξιά στο κάθε πλαίσιο και να πατήσετε «Delete». Μπορείτε να διαγράψετε πληροφορίες από όλα τα προϊόντα της Google ή μόνο από κάποια συγκεκριμένα . 
Για πλήρη διαγραφή μπορείτε να επιλέξετε από την αριστερή στήλη το «Delete Activity By» και εκεί μπορείτε να εισάγετε ημερομηνίες και ξεχωριστά προϊόντα. Δίνοντας στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο στο ιστορικό τοποθεσίας, στη διαχείριση συσκευών, στο ιστορικό αναζήτησης του YouTube και στο ιστορικό δραστηριότητας στον Ιστό ή στα κινητά, η Google κάνει το πρώτο αναγκαίο βήμα για να ενημερώσει τους Ευρωπαίους χρήστες της σχετικά με όλες τις επιλογές τους στο My Activity και τις δυνατότητες να ελέγχουν καλύτερα το ιδιωτικό τους απόρρητο, κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν κρυμμένο πίσω από άλλα κρυμμένα μενού. 

About Freegr network

Από το Blogger.