τεχνολογία

Smartisan R1, το smartphone με το 1TB!

Η Smartisan έχει σαν slogan: «The joy of Artisans» (Η χαρά του τεχνίτη). Πράγματι η εταιρεία, που αποτελείται από μια συνεργασία διαφόρων ειδικών και επιστημόνων, δημιούργησε τη φήμη της μέσα από τα πολύ καλοσχεδιασμένα της τηλέφωνα. Το προσφάτως ανακοινωθέν Smartisan R1, είναι η τελευταία της ναυαρχίδα και δεν αποτελεί εξαίρεση. Η συσκευή σε κάποια έκδοσή της, διαθέτει τον εξωπραγματικό για τα σημερινά δεδομένα αποθηκευτικό χώρο του 1TB! Ενώ ακούγεται υπέροχο, η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης (σχεδόν 1200 ευρώ), δεν αναμένεται να την καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλή στο αγοραστικό κοινό. 
Φυσικά υπάρχουν και άλλες εκδόσεις, πολύ πιο «φιλικές» στην τσέπη μας. Το Smartisan R1 έρχεται με μια μεγάλη οθόνη 6.17″ με ενσωματωμένο αισθητήρα πίεσης και ανάλυση 2241 x 1080 pixels ενώ η αναλογία της οθόνης είναι 18.7:9. Την προστασία της αναλαμβάνει το Corning Gorilla Glass 3 και το contrast είναι στα 1500:1 με 96% χρωματική γκάμα (DCI-P3). Το σώμα του νέου αυτού smartphone είναι ιδιαίτερα λεπτό και έτσι η Smartisan, έπρεπε να θυσιάσει την είσοδο ακουστικών των 3.5mm. 
Για να καλύψει αυτή την ανάγκη η εταιρεία έχει προσθέσει στο κουτί έναν αντάπτορα από 3.5mm σε USB-C. Στο πίσω μέρος που είναι φτιαγμένο από γυαλί, βλέπουμε την διπλή κάμερα σε οριζόντια διάταξη στην πάνω αριστερή γωνία. Στη δεξιά μεριά υπάρχουν τα πλήκτρα έντασης ήχου και το πλήκτρο ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Στην αριστερή μεριά πάλι, βλέπουμε ένα πλήκτρο ακόμη του οποίου ακόμη δεν γνωρίζουμε την ακριβή του λειτουργία. Ίσως πρόκειται για κουμπί φωτογραφικής μηχανής.

About Freegr network

Από το Blogger.