τεχνολογία

Προσιτές bezel-less 18:9 οθόνες made in China

Η 6η China Information Technology Expo (διεθνής έκθεση τεχνολογίας πληροφορικής της Κίνας) έληξε πρόσφατα και από ότι φάνηκε όλοι οι Κινέζοι κατασκευαστές πάνελ, εργάζονται πάνω σε οθόνες με την λεγόμενη μοντέρνα εμφάνιση. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες αυτές έχουν αρχίσει να παράγουν κατά κόρον, full-screen πάνελ με αναλογία πλευρών 18:9. 
Από τα entry-level μοντέλα τηλεφώνων που διαθέτουν οθόνη WVGA (400 x 840p) έως τα υψηλής τεχνολογίας smartphones, οι εταιρείες που παράγουν οθόνες στην Κίνα έχουν κάνει την αλλαγή από την αναλογία 16:9 που μέχρι πρόσφατα ήταν αυτή που κυριαρχούσε ευρέως στην αγορά. Η σχεδόν bezel-less εμφάνιση των συσκευών που κυριαρχεί πλέον οδηγεί τους κατασκευαστές να παράγουν υψηλότερες και στενότερες οθόνες. Επιπλέον, οι παραγωγοί πάνελ από την Κίνα εργάζονται επίσης πάνω σε ευέλικτες οθόνες AMOLED και σε οθόνες που έχουν ενσωματωμένο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όπως έχουμε αναφέρει πρόσφατα, η Apple, η Samsung και η Qualcomm εργάζονται πάνω στη δημιουργία ενός ακριβότερου, αλλά εξαιρετικής ακρίβειας ultrasonic αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων επί της οθόνης. 
Οι περισσότεροι Κινέζοι κατασκευαστές τηλεφώνων είναι στην ευχάριστη θέση να μπορούν να χρησιμοποιήσουν οθόνες με την αρκετά φθηνότερη αλλά μικρότερης ακρίβειας οπτική τεχνολογία. Φέτος, πρόκειται να δούμε πολλά τηλέφωνα με σχεδόν bezel-less οθόνη, τα οποία πλέον μπαίνουν και στο τμήμα των οικονομικών τηλεφώνων της αγοράς. Για παράδειγμα, μόλις κυκλοφόρησε το UMIDIGI A1 Pro με οθόνη 5,5 ιντσών, ανάλυσης HD+, αναλογίας 18:9 και τιμή λίγο πάνω από τα $100. Αν θέλετε από κάποια πιο γνωστή μάρκα, το Moto E5 Plus διαθέτει οθόνη LCD 6 ιντσών με ανάλυση 720 x 1440, αναλογία πλευρών 18:9 και λεπτά bezels. Αυτή η συσκευή αναμένεται να τιμολογηθεί κάτω από $ 200 όταν θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το μήνα.

About Freegr network

Από το Blogger.