freegr

COVID-19 μέσω Bluetooth μπορεί να υποστηρίζουν τα μελλοντικά wearables

Αν και δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν τουλάχιστον ένα smartphone, δεν διαθέτουν όλοι από ένα ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι μόνο τα τηλέφωνα οι έξυπνες συσκευές στις οποίες έχουν πρόσβαση οι χρήστες. Οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά, συνήθως δεν χρησιμοποιούν smartphones, κάτι που τους αποκλείει από τα συστήματα εντοπισμού επαφών μέσω τηλεφώνου που εφαρμόζονται αυτήν την περίοδο. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τη συνολική αποτελεσματικότητα για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του COVID-19, γεγονός που ώθησε την ομάδα SIG (Bluetooth Special Interest Group) να βρει μία λύση.
Η ομάδα SIG είναι αυτή που διαχειρίζεται το πρότυπο Bluetooth και προσπαθεί να διευρύνει τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής ανίχνευσης επαφών ώστε να συμπεριλαμβάνει wearables καθώς και smartphones. Έχει ανακοινώσει ότι ήδη ψάχνει έναν τρόπο που θα επιτρέπει στα wearables κάθε είδους να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με την έκθεση του χρήστη στον ιό. Η βασική ιδέα είναι smartwatches, fitness trackers και bluetooth wristbands να αποτελούν μέρος του δικτύου παρακολούθησης επαφών. Με αυτόν τον τρόπο, παιδιά και ηλικιωμένοι που δεν χρησιμοποιούν smartphones να παρακολουθούνται χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν ένα νέο τηλέφωνο. Για παράδειγμα ένα παιδί που φοράει ένα smartband, να κατεβάζει τα σχετικά δεδομένα από το smartphone των γονιών του αυτόματα, όταν γυρίσει στο σπίτι από το σχολείο.
Ο Ken Kolderup, εκπρόσωπος marketing της SIG είπε:
Δεν υπάρχει τίποτα που να αποτρέπει ένα wearable να παρέχει υποστήριξη για αυτή τη νέα δυνατότητα. Η προσθήκη όλων των φορητών συσκευών είναι ένας βασικός στόχος αν και κάτι τέτοιο θα εξαρτάται και από τον κατασκευαστή του.
Η Elisa Resconi, καθηγήτρια του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, αναφέρει:
Η προσθήκη φορητών συσκευών στο σύστημα ENS (Exposure Notification System – Σύστημα Ειδοποίησης Έκθεσης) θα ήταν μία πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την επέκταση της εμβέλειάς του αλλά και για την υποστήριξη αυτών των σημαντικών ομάδων.
Μέχρι στιγμής, 130 εταιρίες-μέλη της ομάδας, αναζητούν τρόπους για την εφαρμογή αυτού του συστήματος, διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο των χρηστών. Αναφέρεται ότι ένα πρόωρο σχέδιο της τεχνολογίας θα είναι διαθέσιμο μέσα στους επόμενους μήνες..insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.