τεχνολογία

ΟΕΜ Ryzen 4000G APUs πωλούνται στο eBay

Η απόφαση της AMD να μην κυκλοφορήσει τους AM4 επεξεργαστές Ryzen 4000G "Renoir", στη λιανική αγορά έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην κοινότητα των PC enthusiasts. Όπως ξέρουμε οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές πωλούνται αποκλειστικά σε OEM συστήματα που σημαίνει προ-συναρμολογημένους υπολογιστές μεγάλων εταιριών, ωστόσο η παράνομη πώληση αυτών είναι γεγονός στην Ασία και γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια.
Ένας πωλητής στο eBay, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, καταχώρησε αρκετούς Ryzen 4000G, όπως τον Ryzen 7 PRO 4750G, σε αρκετά υψηλή τιμή, κάτι αναμενόμενο, μιας και τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν προορίζονταν για την καταναλωτική αγορά, οπότε λόγω έλλειψης της επίσημης MSRP, η τιμολόγησή τους πολύ πιο πάνω από το κανονικό ίσως επιφέρει αρκετά έσοδα για κάποιους πωλητές Προφανώς οι 4000G έπρεπε να πωλούνται μόνο από μεγάλους OEM κατασκευαστές, όπως οι: Dell, Lenovo, HP, όμως έχουν καταφέρει να πωλούνται "μόνοι τους" σε εμπορικά κέντρα της Ασίας, χωρίς ο τελικός χρήστης να καταλάβει από που προέρχεται. 
Υπάρχει και η δυνατότητά για αγοράς συμβατής μητρικής από τους ίδιους πωλητές οι οποίοι την πωλούν σαν πακέτο με τον επεξεργαστή, διασφαλίζοντας και την εύρυθμη λειτουργία του. Τέτοιες πωλήσεις όπως αυτή περιλαμβάνουν φυσικά και τους γνωστούς κινδύνους αφού η πώληση σίγουρα δεν είναι νομικά σωστή. Οι επεξεργαστές πωλούνται χωρίς εγγυήσεις από την AMD και ο πωλητής δεν δέχεται επιστροφές, οπότε πρακτικά ο επεξεργαστής που θα λάβετε θα είναι 'as is' και αρκετές φορές, δε θα περιλαμβάνει κάποια εργοστασιακή ψύκτρα. Η μόνη προστασία που μπορείτε να έχετε σχετικά με τις πληρωμές σε τέτοιους πωλητές είναι η PayPal, η οποία αρκετά εξυπηρετική σε τέτοια θέματα.

About Freegr network

Από το Blogger.