τεχνολογία

Intel Alder Lake CPUs με νέο Core desig

Υβριδική θα είναι η μεθ' επόμενη γενιά επεξεργαστών της Intel, αφού σύμφωνα και με τον Raja Koduri, οι Alder Lake θα περιλαμβάνουν δύο ειδών πυρήνες, δημιουργώντας έναν νέας σχεδίασης επεξεργαστή για την desktop αγορά. Πιο ειδικά, οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές θα ενσωματώνουν τους νέους Golden Cove και Gracemont CPU cores με στόχο την διατήρηση της εταιρίας στην κορυφή της high end αγοράς, με έμφαση αυτή τη φορά στην βελτιωμένη κατανάλωση. Μεταξύ άλλων η νέα γενιά θα προβάλλει αρκετά θετικά, όπως βελτιστοποιημένες επιδόσεις στο κομμάτι του AI, νέα security χαρακτηριστικά αλλά και networking δυνατότητες.
Πρακτικά, οι Golden Cove είναι οι αντικαταστάτες των Willow Cove που θα δούμε στους επερχόμενους Tiger Lake για την αγορά των notebooks, και υπόσχονται αυξημένο single thread performance έναντι των πρώτων, ενώ οι Gracemont που αναφέρονται ως το συμπληρωματικό core design της γενιάς Alder Lake, αντικαθιστά τους τωρινούς Tremont cores, των Lakefield. 
Μιας και ο αριθμός των πυρήνων έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και οι ονομασίες μπορεί να δημιουργήσουν πονοκεφάλους στους περισσότερους χρήστες, το παρακάτω roadmap αναλύει όμορφα για ποια κατηγορία προορίζεται το κάθε core design, απλοποιώντας έτσι τις προθέσεις της Intel. Με τους Tiger Lake να ενσωματώνουν PCIe 4.0 στον 'βασικό εξοπλισμό' τους, περιμένουμε και τους Alder Lake να ακολουθήσουν την ίδια τακτική ενσωματώνοντας και πάλι PCIe 4.0, φέρνοντας ένα από τα πιο σημαντικά features του ανταγωνισμού στο προσκήνιο.

About Freegr network

Από το Blogger.