τεχνολογία

Kαθυστέρηση ενός έτους για τους επεξεργαστές της με τεχνολογία 7nm

Κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2ο τρίμηνο του 2020, η Intel ανακοίνωσε ότι η κατασκευαστική ικανότητα της εταιρείας δεν μπορεί να ακολουθήσει τα χρονοδιαγράμματα που είχαν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Έτσι, ο πρώτος επεξεργαστής της Intel στα 7nm θα καθυστερήσει ακόμα ένα έτος, λόγω εξάμηνης καθυστέρησης από τις μέχρι τώρα προσδοκίες. Η εταιρεία θα εστιάσει στην ομαλή εξέλιξη της κλίμακας κατασκευής 10nm.

Η Intel ανακοίνωσε ότι o "Tiger Lake" στα 10nm για τα laptop και ο "Ice Lake" για την αγορά των επιχειρήσεων παραμένουν εντός χρονοδιαγραμμάτων για το 2020Οι desktop επεξεργαστές 12ης γενιάς "Alder Lake-S" δεν θα έρθουν πριν το δεύτερο μισό του 2021. Στο μεσοδιάστημα η Intel θα κυκλοφορήσει τους 11ης γενιάς "Rocket Lake" επεξεργαστές σε κλίμακα ολοκλήρωσης 14nm με βελτιωμένο IPC, καθώς θα χρησιμοποιούν τους νέους "Cypress Cove" πυρήνες. 

large.YN25QJSuO1mdl5pC.jpg

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Intel αναφέρθηκε σε καθυστερήσεις CPUs στα 7nm, κάτι που σημαίνει ότι οι δυσκολίες που αφορούν σε αυτή την κλίμακα ολοκλήρωσης επηρεάζουν μόνο τους επεξεργαστές και όχι τις διακριτές κάρτες γραφικών που ετοιμάζει και πιστοποιεί η εταιρεία. Επομένως είναι πιθανόν οι Xe κάρτες γραφικών για τις οποίες έχουμε τόσα πολλά ακούσει να κατασκευαστούν σε εργοστάσια τρίτων μερών όπως η Samsung ή η TSMC.

Κατά τα λοιπά, οι "Tiger Lake" για τα laptops θα κυκλοφορήσουν εντός λίγων εβδομάδων και πιθανόν να υπάρχουν έτοιμα προϊόντα για την αγοραστική περίοδο της "επιστροφής στα σχολεία". 

Τέλος, με δεδομένο τις κατασκευαστικές καθυστερήσεις για τα 7nm, οι πρώτοι διαθέσιμοι επεξεργαστές 7nm της Intel για τη λιανική αγορά δεν θα φτάσουν πριν το 2022, ίσως και το 2023. Αυτό σημαίνει ότι επαναλαμβανόμενες βελτιώσεις της τεχνολογίας 10nm θα υποστηρίξουν τα προϊόντα της Intel για το μεσοδιάστημα κατά το οποίο η AMD δεν αποκλείεται να μεταβεί στα 5nm...

About Freegr network

Από το Blogger.