τεχνολογία

Exynos 9 Series 8895 για φορητές συσκευές

H Samsung αποκάλυψε επίσημα το νέο της chip, Exynos 9 Series 8895. Πρόκειται για το πρώτο chip της Κορεάτικης εταιρείας που κατασκευάζεται με μέθοδο 10nm FinFET που χρησιμοποιεί τρισδιάστατη δομή τρανζίστορ. Η συγκεκριμένη κατασκευαστική μέθοδος έχει ως αποτέλεσμα 27% υψηλότερη απόδοση και 40% λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με ένα chip που κατασκευάστηκε στα 14nm. Το Exynos 8895 ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή, ο οποίος περιλαμβάνει δύο τετραπύρηνα αρθρώματα, ένα που αποτελείται από custom-made πυρήνες της Samsung και ένα με τέσσερις πυρήνες Cortex-A53. 
Από άποψη GPU υπάρχει η Mali-G71 της ARM που αναλαμβάνει την επεξεργασία γραφικών και που με την υποστήριξη MFC (Multi-Format Codec) το chip είναι ικανό να αναπαράγει και να εγγράψει video 4Κ στα 120fps, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για υποστήριξη 4K σε περιβάλλον VR. Το Exynos 8895 SoC έρχεται με 4G Gigabit LTE modem (1Gbps download-150Mbps upload και με τη τεχνολογία Samsung Coherent Interconnect (SCI) που ενσωματώνει ετερογενή αρχιτεκτονική συστήματος για AI και Deep Learning. 
Επίσης περιλαμβάνει ένα Vision Processing Unit (VPU) για την αναγνώριση αντικειμένων ή κινήσεων ώστε να προσφέρει βελτιωμένο video tracking ενώ υποστηρίζει και Iris και Fingerprint Recognition. Το νέο chip βρίσκεται ήδη στη φάση της μαζικής παραγωγής και λέγεται πως θα βρίσκεται στο εσωτερικό της νέας οικογένειας Galaxy S8. Επίσης θα βρεθεί στο εσωτερικό VR headsets καθώς και σε infotainment συστήματα για αυτοκίνητα.

About Freegr network

Από το Blogger.