ειδήσεις

Οι τεχνολογίες Li-Fi και Blockchain στην Mobile World Congress

Οι τεχνολογίες Li-Fi και Blockchain βρέθηκαν στο επίκεντρο της διεθνούς έκθεσης Mobile World Congress (MWC) που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Το Li-Fi αποτελεί μια νέα ασύρματη τεχνολογία που σε αντίθεση με το Wi-Fi χρησιμοποιεί το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα για τη μεταφορά δεδομένων σε ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες.
 Σε εργαστηριακές δοκιμές που είχαν πραγματοποιηθεί το 2015, η τεχνολογία κατάφερε να πιάσει ταχύτητες της τάξης των 224 Gigabits το δευτερόλεπτο. Από την άλλη, το Blockchain είναι η τεχνολογία που «χτυπά» στην καρδιά του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin και επιτρέπει την καταγραφή τεράστιας λίστας συναλλαγών στο ψηφιακό νόμισμα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης από εξωτερικούς παράγοντες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο άνθρωπος που ανέπτυξε την ασύρματη τεχνολογία Li-Fi, ο Γερμανός Χαράλντ Χαας, υποστήριξε ότι η τεχνολογία αξίζει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Χ.Χαας, του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου της Σκωτίας, υποστηρίζει ότι το Li-Fi έχει τη δυνατότητα να φέρει την «επανάσταση» που υπόσχεται. «Εκτιμώ ότι θα υπάρξει μαζική διείσδυση σε βάθος 5 χρόνων», δήλωσε ο ίδιος στην ιστοσελίδα EURACTIV.com. «Η τοστιέρα σας διαθέτει ένα φως LED για την ένδειξη “αναμμένο”. Πλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το φως για να κάνουμε μια προβλέψιμη ανάλυση. Η τοστιέρα θα έχει τη δυνατότητα να παραγγείλει μία νέα συσκευή από την Amazon εάν “αντιληφθεί” ότι είναι έτοιμη να χαλάσει», ενώ πρόσθεσε με ενθουσιασμό ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή».
Η τεχνολογία Li-Fi έχει προσελκύσει την προσοχή τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι BT και Deutsche Telecom βρίσκονται ήδη στο στάδιο δοκιμών της τεχνολογίας. Σε σύγκριση με το Li-Fi, το Blockchain βρίσκεται αρκετά βήματα μπροστά όσον αφορά στην ανάπτυξή του. Η τεχνολογία έχει ήδη αποδειχθεί επιτυχής σε εφαρμογές όπως το Bitcoin, ενώ πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, επενδύουν ήδη σε χρηματοοικονομικές εφαρμογές που βασίζονται στην εν λόγω τεχνολογία. Πηγή: ΑΜΠΕ

About Freegr network

Από το Blogger.