Η Intel θα φέρει το Thunderbolt στα CPU

Όσο το USB Type C κερδίζει έδαφος, η Intel δείχνει πως "στριμώχνεται" με το πρότυπο Thunderbolt οπότε η επόμενη κίνηση είναι να ενσωματώσει το χαρακτηριστικό και στα CPU της. Μια κίνηση που ίσως θυμίσει σε μερικούς αυτή της AMD, όταν μόλις φέτος αποφάσισε να ενσωματώσει δύο storage controllers μέσα στο CPU, για USB και SATA συσκευές. 
Για την ώρα το Thunderbolt απαιτεί έναν ξεχωριστό ελεγκτή στη μητρική, όμως στο άμεσο μέλλον θα δούμε την εταιρία να ενσωματώνει το εν λόγω logic και στους επεξεργαστές της και εκτός αυτού, θα διαθέσει το πρότυπο για royalty-free χρήση από τους συνεργάτες της, όλα αυτά μέσα στο 2018.
Η χρήση του Thunderbolt να γίνεται κυρίως σε Mac και άλλα σχετικά συστήματα, με την αγορά των PC να στερείται τις περισσότερες φορές το feature εκτός από μερικές εξαιρέσεις που εξαρτώνται από τους OEMs, το εάν θα χρησιμοποιήσουν δηλαδή κάποιον επιπλέον controller που αυξάνει φυσικά το κόστος κατασκευής της κάθε μητρικής. Όπως και να 'χει, η προσθήκη του Thunderbolt στα CPU μπορεί να δημιουργήσει χώρο για ακόμη ταχύτερες συσκευές που θα αξιοποιούν τα 40 Gbps του προτύπου σύνδεσης.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.