ειδήσεις

ROG Zephyrus GX501 από την ASUS με GeForce GTX 1080

H ASUS ανακοίνωσε ένα νέο gaming notebook στη σειρά ROG, το οποίο διαθέτει πλούσια και δυνατά χαρακτηριστικά αλλά και αρκετά λεπτό, για το είδος του, προφίλ. Το ASUS ROG Zephyrus GX501 έχει πάχος 17,9 χιλιοστά και βάρος κοντά στα 2,24 κιλά και στο εσωτερικό του εντοπίζουμε επεξεργαστή Intel Core i7-7700HQ 7ης γενιάς (Kaby Lake) καθώς και την ανεξάρτητη κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 1080. 
Για να διατηρήσει την θερμοκρασία των παραπάνω υποσυστημάτων χαμηλά χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση τους, η ASUS ανέπτυξε το σύστημα ψύξης Active Aerodynamic System (AAS), το οποίο λειτουργεί ως εξής: όταν ο χρήστης ανοίξει το “καπάκι” με τη οθόνη του laptop, το κάτω πάνελ καμπυλώνει για να δημιουργήσει ένα άνοιγμα 6 χιλιοστών με στόχο να αναπνέει καλύτερα το notebook. 
Δροσερός αέρας φτάνει στο εσωτερικό του υπολογιστή τόσο από το άνοιγμα όσο και από μία σειρά από μικρές οπές που βρίσκονται λίγο πάνω από το πληκτρολόγιο για να ψύξει τα υποσυστήματα, και στη συνέχεια ο θερμός αέρας εξέρχεται από οπές που βρίσκονται στις πλευρές του. Χάρη στις παραπάνω βελτιώσεις, η θερμοκρασία παρουσιάζεται κατά 10⁰C μειωμένη σε σχέση με τους παραδοσιακούς φορητούς υπολογιστές. Τόσο ο επεξεργαστής όσο και ο επεξεργαστής γραφικών διαθέτουν το δικό τους σύστημα ψύξης, με ανεμιστήρα, radiator και heatpipe ενώ μοιράζονται και δύο ακόμη heatpipes για ακόμα υψηλότερη αποδοτικότητα κατά την απαγωγή της θερμότητας. Ένας ακόμη heatpipe υπάρχει στο κύκλωμα τροφοδοσίας που τροφοδοτεί και τα δύο chips. 
Η οθόνη του ASUS ROG Zephyrus GX501 έχει διαγώνιο 15,6 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 1080p και ρυθμούς ανανέωσης έως και 120Hz (είναι G-Sync enabled), επιτρέποντας στους gamers να απολαύσουν μία πραγματική εμπειρία 120-FPS. 
Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να παραγγείλουν το laptop με μνήμη DDR4-2400 έως και 24GB καθώς και με NVMe SSD χωρητικότητας έως και 1TB. Το notebook έρχεται επίσης με full-size υποδοχή SD, με τέσσερις Type-A USB 3.1 Gen.1 καθώς και με μία USB Type-C ενώ δεν απουσιάζει και υποδοχή HDMI 2.0 που μπορεί να διαχειριστεί 4K στα 60Hz

About Freegr network

Από το Blogger.