ειδήσεις

AGESA βελτιώνει επιδόσεις των Ryzen με VEGA γραφικά

Η AMD παρατήρησε πως μερικά system configurations με Ryzen 3 και 5 με VEGA γραφικά υπολειτουργούσαν, διαθέτει ένα νέο AGESA patch βελτιώνοντας τις επιδόσεις της GPU. Πιο ειδικά, το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αυξομείωση των χρονισμών της GPU που βρίσκεται στο εσωτερικό των Ryzen 3 2200G και Ryzen 5 2400G, όσο είχε φορτίο. 
Χρήστες με συγκεκριμένες μητρικές παρατήρησαν πως σε ορισμένες περιπτώσεις η GPU "έριχνε" τους χρονισμούς της στα 300MHz όσο βρισκόταν σε πλήρες φορτίο, εισάγοντας stuttering και άλλα προβλήματα στο rendering καθιστώντας το gaming αδύνατο. Λόγω της φύσης του προβλήματος, το παραπάνω έγινε αντιληπτό από λίγους χρήστες και σε συγκεκριμένα configurations ωστόσο τα πρώτα διορθωμένα BIOS ανέβηκαν σε πολλά sites κατασκευαστών μητρικών. 
Ένα από αυτά ήταν και της ASUS όπου το BIOS με το AGESA 1002a για την B350 Plus δοκιμάστηκε από site δείχνοντας σαφείς βελτιώσεις σε παιχνίδια όπως το Assassin's Creed Origins. Η AMD μάλιστα αναφέρει πως βελτιώσεις θα υπάρξουν και σε άλλους τίτλους, πολλοί από τους οποίους competitive όπως τα PUBG, Overwatch και το Minecraft. Γι' αυτό λοιπόν, εάν χρησιμοποιείτε τα ενσωματωμένα γραφικά του νέου Ryzen με VEGA γραφικά τότε αξίζει να δείτε και τη σελίδα του κατασκευαστή της μητρικής για νέο BIOS.

About Freegr network

Από το Blogger.