τεχνολογία

Cooler Master Storm Devastator MS2K Mouse

Σήμερα, αν θέλεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητες του υπολογιστή σου, αν θέλεις να εξαλείψεις τη πιθανότητα να βρίσκεσαι ένα βήμα πίσω σε multiplayer fps παιχνίδια ή χρειάζεσαι περισσότερο έλεγχο στα strategy rts/ mmo/ rpg παιχνίδια χρειάζεσαι ένα καλό, ίσως εξειδικευμένο, ποντίκι. Στην αγορά υπάρχουν μυριάδες μοντέλα για να διαλέξεις, με κόστος και δυνατότητες που ποικίλουν. Υπάρχει πάντως μία κατηγορία χρηστών που αρνείται να επενδύσει σε ένα ποντίκι με κόστος υψηλότερο από €20, επειδή πολύ απλά θεωρούν ότι η συγκεκριμένη συσκευή είναι η πλέον αναλώσιμη. Πως να τους κατηγορήσεις ορισμένους αν... σπάνε ένα ποντίκι κάθε φορά που αποτυγχάνουν σε κάποιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού;
Το Storm Devastator MS2K είναι ένα mouse που έρχεται μαζί με το πληκτρολόγιο ΜΒ24 (Devastator Bundle) σε desktop kit ωστόσο κυκλοφορεί και ξεχωριστά. Δεν είναι ασύρματο, και έρχεται με το κλασικό καλώδιο USB για τη σύνδεση του με υπολογιστή. Για να λειτουργήσει αψεγάδιαστα δεν χρειάζεται παρά να το συνδέσετε στον υπολογιστή, και δεν απαιτεί drivers ή άλλου είδους λογισμικό για τη λειτουργία του. Το καλώδιο έχει υπεραρκετό μήκος (180cm).

Εμφάνιση

Στον τομέα της αισθητικής, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε το γεγονός ότι μοιάζει με κάποια “επιθετικά” σχέδια της Razer, ωστόσο η Cooler Master έχει φροντίσει να διαφοροποιηθεί σε ορισμένα σημεία. Η ροδέλα φωτίζεται μπλε, ενώ ο φωτισμός επεκτείνεται και μπροστά αλλά και στο “palm rest” χωρίς να δίνεται η δυνατότητα απενεργοποίησης. Το χαρακτηριστικό μπορεί να ενθουσιάζει αρχικά, ωστόσο η απουσία κάποιου πλήκτρου για την απενεργοποίηση του φωτισμού αποτελεί μειονέκτημα. Η αίσθηση των πλαστικών είναι καλή -θα θέλαμε να έχει πιο μαλακή αίσθηση το φινίρισμα- όμως η κατασκευή συνολικότερα δείχνει ότι έχει γίνει προσπάθεια να κρατηθεί το κόστος χαμηλά. Σε γενικές γραμμές η ποιότητα κατασκευής δεν προβληματίζει και τα λαστιχένια πρόσθετα αριστερά και δεξιά έχουν θετική επίδραση στο κράτημα (grip).
To ποντίκι έχει σχήμα που θα βολέψει τόσο τους αριστερόχειρες όσο και τους δεξιόχειρες, ωστόσο η ύπαρξη των πλήκτρων για τον αντίχειρα μόνο στην αριστερή πλευρά του, οδηγεί στο συμπέρασμα οτι πρόκειται για ένα mouse που θα βολέψει περισσότερο τους δεξιόχειρες. Παρόλα αυτά, αν τα συγκεκριμένα πλήκτρα έχουν... διακοσμιτικό ρόλο για εσάς, τότε οι αριστερόχειρες δεν θα έχουν και ιδιαίτερο θέμα να χειριστούν το ποντίκι.

Πλήκτρα και χαρακτηριστικά

Το Storm Devastator MS2K διαθέτει έξι πλήκτρα συνολικά (δεξί και αριστερό κλικ, ροδέλα, δύο πλήκτρα στην αριστερή πλευρά της κατασκευής-για εμπρός-πίσω ) με το ένα από αυτά, που βρίσκεται στην κορυφή της κατασκευής να δίνει δυνατότητα ελέγχου της ευαισθησίας/ ανάλυσης με τρεις σκάλες: 1000dpi, 1600dpi και 2000dpi (αν ο φωτισμός στο πλήκτρο είναι σβηστός, έχετε επιλέξει τα 1000dpi, αν ο φωτισμός είναι έντονος έχετε επιλέξει τα 2000dpi ενώ αν είναι απαλός έχετε επιλέξει τη μεσαία σκάλα και τα 1600dpi).
Για την επίτευξη της ανάλυσης των 2000dpi, η Cooler Master χρησιμοποίησε τον οπτικής τεχνολογίας αισθητήρα Pixart ADNS-3050 (tracking speed 60ips, 20G). Ο polling rate είναι τυπικός και στα 125Hz, χαρακτηριστικό που μάλλον θα απομακρύνει τους απαιτητικούς gamers. Οι διαστάσεις του είναι 119.1 x 64.6 x 36.7 χιλιοστά και το βάρος είναι 128 γραμμάρια.
 

Χρήση

Στην πρώτη επαφή διαπιστώνεται ότι το mouse είναι αρκετά ελαφρύ, με αποτέλεσμα η αίσθηση στην πλεινότητα των περιπτώσεων να είναι ασαφής, ειδικά κατά το gaming. Χρειάζεσαι μερικές ώρες ωσότου συνηθίσεις το χαμηλό βάρος (ειδικά αν έχεις συνηθίσει ένα ποντίκι με μεγαλύτερο βάρος που σου δίνει και τη δυνατότητα να το ρυθμίσεις με βαρύδια). Η κύλιση βρίσκεται σε καλά επίπεδα και συστήνεται η χρήση ενός καλού mouse pad, με υφασμάτινη επένδυση, για να απολαμβάνετε μία ωραία εμπειρία χρήσης. Τα pads στο κάτω μέρος διευκολύνουν τη κίνηση σε λείες επιφάνειες όπως στην επιφάνεια του ξύλου στο γραφείο, αλλά ίσως περισσότερο από όσο ταίριαζε στο γούστο μας. Σπάνια, αν όχι ποτέ θα χρησιμοποιήσετε την ανάλυση των 2000dpi. Είναι απλώς πολύ γρήγορη. Αντίθετα οι άλλες δύο σκάλες προσφέρουν μία σαφώς καλύτερη εμπειρία τόσο κατά την περιήγηση στο Internet ή κατά την εργασία με το Photoshop. Στη πλειονότητα των περιπτώσεων, θα μείνετε ευχαριστημένοι με την εξ’ορισμού ρύθμιση των 1000dpi.ghzgr.

About Freegr network

Από το Blogger.