τεχνολογία

Τετρακίνηση και υβριδική plug-in τεχνολογία

Η πρωτότυπη BMW X5 eDrive, που θα παρουσιαστεί στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, βελτιώθηκε στις λεπτομέρειες και εφοδιάζεται τώρα με σύστημα κίνησης που περιλαμβάνει 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 245 ίππων τεχνολογίας TwinPower Turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων, ενώ συνδυάζει την οδηγική άνεση του AWD xDrive με ένα πολυτελές, ευπροσάρμοστο εσωτερικό και τη χρήση plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης.
Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω βαυαρικό concept ένας συμβατικός κινητήρας καύσης συνεργάζεται με το σύστημα eDrive για την επίτευξη σπορ επιδόσεων σε συνδυασμό με αισθητή μείωση στην κατανάλωση, χάρη στην τεχνολογία BMW EfficientDynamics. 
Το αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργεί μόνο με ηλεκτροκίνηση με ταχύτητες μέχρι 120 χλμ./ώρα και για μία απόσταση έως 30 χλμ. με μέση κατανάλωση κάτω από 3,8 λτ./100 χλμ. (στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών).
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην πρωτότυπη BMW X5 eDrive υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις συνθήκες – το πρόγραμμα υβριδικής κίνησης για βέλτιστη ισορροπία μεταξύ σπορτίφ στιλ και απόδοσης (AUTO eDrive), το αμιγώς ηλεκτρικό για οδήγηση μηδενικών ρύπων (MAX eDrive) και το Save Battery mode για διατήρηση του τρέχοντος επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας.

About Freegr network

Από το Blogger.