ειδήσεις

Η Microsoft παρουσίασε το concept Windows in the car

Η Microsoft για πολλά χρόνια τροφοδοτεί συστήματα αυτοκινήτων με ειδικές εκδόσεις των Windows, πάνω στις οποίες βασίζονται κατασκευαστές όπως οι BMW, Fiat, Ford, Nissan και Kia για να δημιουργήσουν τα δικά τους συστήματα entertainment/ infotainment.Από ότι φαίνεται ωστόσο, η Microsoft θα βασιστεί στο “Modern UI” (Metro) για τα επόμενης γενιάς συστήματα αυτοκινήτου με Windows, όπως αποκάλυψε στο συνέδριο BUILD. Η προσέγγιση της Microsoft, μοιάζει πολύ με την ιδέα της Apple στο CarPlay, μία μέθοδο που ουσιαστικά προβάλει στοιχεία από την οθόνη του κινητού, απευθείας στην οθόνη αφής του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα concept το οποίο δοκιμάζει σε κανονικά αυτοκίνητα αυτή τη περίοδο, και η ιδέα στην ουσία είναι να προβάλλεται σε μία touch-friendly οθόνη του συστήματος στο αυτοκίνητο, ότι θα μπορούσε να δείχνει η οθόνη μίας συσκευής Windows.
Η Microsoft χρησιμοποιεί την τεχνολογία MirrorLink, που χρησιμοποιείται σε διάφορα Symbian κινητά της Nokia ή στο Sony Xperia Z.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το πρότυπο αναμένεται να αποκτήσει μεγαλύτερη υποστήριξη όσο τα συστήματα infotainment το χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο και εταιρείες όπως οι Volkswagen, Honda, Toyota και Citroen ήδη εργάζονται πάνω σε τέτοια συστήματα που προσφέρουν υποστήριξη στο MirroLink όπως και κάποιοι aftermarket κατασκευαστές συστημάτων όπως οι Pioneer και Alpine.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Μαζί με το νέο concept Windows in the car, το οποίο στην ουσία επεκτείνει τη λειτουργικότητα ενός Windows Phone απευθείας στην ενσωματωμένη οθόνη αφής του αυτοκινήτου, η Microsoft περιέγραψε πως οι developers μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές ειδικές για αυτοκίνητα ενώ έδειξε και τμήματα του σχετικού marketplace.
Η εταιρεία δεν έκανε γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμο, αν οι κατασκευαστές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη χρήση του MirrorLink ή της ιδέας του Windows in the car concept. insomnia.

About Freegr network

Από το Blogger.