τεχνολογία

Αpp που τρέχουν χωρίς κόπο σε PC, smartphone και tablet με Windows

H Microsoft δίνει την δυνατότητα στους προγραμματιστές να γράψουν μια φορά τον κώδικα του app τους και να εκτελείται σε smartphone με Windows Phone 8 αλλά και σε tablet και υπολογιστές με Windows 8.1. Εντούτοις, τα Windows Marketplace και Windows Store προς το παρόν δεν ενοποιούνται.
Μάλιστα, η εταιρεία με επικεφαλής τον νέο CEO, Σάτια Ναντέλα και τον Μπιλ Γκέιτς να τον επισκέπτεται καθημερινά, δίνει το Windows App Studio (Beta), το στούντιο από το οποίο θα γίνεται η ανάπτυξη του κώδικα των λεγόμενων universal apps (το Windows Phone App Studio καταργείται). Με το νέο ενιαίο App Studio, οι υπάρχουσες εφαρμογές για smartphone μπορούν να μεταφερθούν αυτοματοποιημένα και σε περιβάλλον Windows 8.1 για desktop/tablet και laptop. Ο προγραμματιστής θα αποφασίζει πως θα γίνεται η χρέωση του app (ανά άδεια ή ανά συσκευή).
Τα λεγόμενα universal apps γεγονός αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για τους developers, καθώς οι εφαρμογές τους μεταφέρονται από τη μια συσκευή στην άλλη, χωρίς νέο κώδικα.
Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου 2014 //build/. Τέλος, η Microsoft θα υιοθετήσει το σύνηθες μοντέλο 70% στον developer, 30% στο Store για το μοίρασμα των εσόδων από τις εφαρμογές, αντί του μοντέλου που έδινε περισσότερα στον προγραμματιστή με βάση τον αριθμό των downloads. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τι προτείνει η MS στους προγραμματιστές εφαρμογών στο σχετικό blog post.

About Freegr network

Από το Blogger.