ειδήσεις

Το 30% της αγοράς επεξεργαστών στην AMD

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η AMD κατέχει τώρα ποσοστό 30% στην αγορά των επεξεργαστών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό που είχε η εταιρεία εδώ και περίπου 12 χρόνια.
Τα δεδομένα που συνέλεξε το CPUBenchmark.net δείχνουν ότι η AMD σιγά, σιγά αυξάνει το μερίδιο αγοράς της σε σχέση με την Intel, η οποία προηγουμένως και για πολλά χρόνια απολάμβανε ένα σχεδόν ανυπέρβλητο προβάδισμα στην αγορά των επεξεργαστών. Αν και το χάσμα παραμένει τεράστιο, όπως μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα παρακάτω, η AMD φαίνεται να βρίσκεται σε πορεία κλεισίματος της ψαλίδας.
Όπως επισημαίνεται από το WCCFTech, τα τελευταία ποσοστά δείχνουν την εκπληκτική ανάπτυξη 70% που γνωρίζει η AMD από την εποχή που λανσάρισε τους νέους επεξεργαστές Ryzen πριν από δύο χρόνια. Από τότε, η AMD που αποτελούσε το παραδοσιακό αουτσάιντερ, ξεκίνησε να γνωρίζει συνεχή ανάπτυξη, απολαμβάνοντας θετικές κριτικές για τα προϊόντα της και εξαιρετικές πωλήσεις.
ofKHwhLbAPxu9C3QmcQ5Yg-650-80.jpg.f2beb1e6c5650793026d1fdfbe0aaae6.jpg
H ιστοσελίδα CPUBenchmark.net είναι μία ιστοσελίδα που διαχειρίζεται το PassMark που συλλέγει δεδομένα από τις δοκιμές που πραγματοποιούν οι χρήστες, και επομένως μπορεί να μας δώσει μία αρκετά καλή εικόνα για το είδος του επεξεργαστή που προτιμούν. Συνεπώς, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η εικόνα που σχηματίζεται για την αγορά, αφορά τους επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται και όχι τους επεξεργαστές που πωλούνται. Παρόλα αυτά, η ιστοσελίδα έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι αποτελεί έναν εξαιρετικό δείκτη των αλλαγών που παρατηρούνται στα μερίδια των εταιρειών στην αγορά των επεξεργαστών και τα στοιχεία που δημοσιεύει φαίνεται να συσχετίζονται με τις πρόσφατες ειδήσεις ότι οι επεξεργαστές AMD Ryzen σημειώνουν εξαιρετικές πωλήσεις.
TechRadar,insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.