energyeficient

Intel Xeon W και Core X, οι νέες σειρές επεξεργαστών

Η Intel ανακοίνωσε επίσημα τις νέες σειρές επεξεργαστών Xeon W και Core X, οι οποίες απευθύνονται κυρίως στους επαγγελματίες του χώρου που αναζητούν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Αμφότερες έρχονται με τεχνολογία Intel Deep Learning Boost για έως 2.2 φορές μεγαλύτερη απόδοση στην Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά και τεχνολογία Intel Turbo Boost Max 3.0.

intel-xeon-w-table.jpg
Η σειρά Intel Xeon W περιλαμβάνει οκτώ επεξεργαστές με έως 18πύρηνη CPU, 36 threads και συχνότητα χρονισμού έως 4.8GHz. H εταιρεία υπόσχεται έως 10% ταχύτερο 3D rendering, 11% ταχύτερο 4K editing και διπλάσια απόδοση σε σύγκριση με ένα workstation υπολογιστή τριετίας. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα $294 και φτάνουν έως τα $1333.

intel-core-x-table.jpg
Από την άλλη, η σειρά Intel Core X περιλαμβάνει τέσσερις επεξεργαστές (18-core, 36 threads, 4.8GHz) με λειτουργία Intel Performance Maximizer για δυναμική ρύθμιση της ταχύτητάς τους από τον χρήστη. Το πραγματικά εντυπωσιακό είναι ότι η Intel κατάφερε να ρίξει το κόστος της ακριβότερης έκδοσης στο μισό σε σύγκριση με τους αντίστοιχους περυσινούς, μιας και ο Intel Core i9-10980XE κοστίζει $979.
Να σημειωθεί ότι οι νέες σειρές Intel Xeon W και Intel Core X ανήκουν στην 9η γενιά και όχι στη 10η (παρά τις ονομασίες τους), όπως επίσης ότι η Intel δεν σκοπεύει να υποστηρίξει το πρότυπο PCIe 4.0 φέτος (σε αντίθεση με την AMD).

About Freegr network

Από το Blogger.