freegr

TO smartphone με Quadcurve 3D Waterfall οθόνη

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την κυκλοφορία του εντυπωσιακού Oppo Find X. Από τη στιγμή που δεν έχουμε δει καθόλου leaks ή φήμες για κάποιο νεότερο μοντέλο της σειράς, είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι η εταιρεία δεν θα κυκλοφορήσει φέτος κάποιο νέο Find smartphone. Τελικά, ένα πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μας διέψευσε.
Τα σχέδια που δημιούργησε το LetsGoDigital, με βάση πάντα τα έγγραφα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, δείχνουν ένα Oppo smartphone με 3D καμπύλες και στις τέσσερις άκρες της οθόνης.
Σύμφωνα με την πατέντα, το Oppo smartphone θα έχει κάτω από την οθόνη έναν light sensor και έναν infrared light sensor. Αυτός ο σχεδιασμός θα μπορούσε να εξαλείψει την ανάγκη ύπαρξης bezel το οποίο φιλοξενεί αισθητήρες όπως αυτός που ρυθμίζει τη φωτεινότητα της οθόνης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μία τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να λειτουργήσει με Micro LED ή OLED οθόνες.
Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει στόχο την εξάλειψη των bezels και του notch. Με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το Oppo smartphone θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα και να διαθέτει waterfall οθόνη όπως το Vivo NEX 3. Φυσικά, εφόσον το smartphone δεν θα έχει καθόλου bezels, θα πρέπει να διαθέτει under-display selfie κάμερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε πατέντα με Quadcurve οθόνη. Πριν πολύ καιρό, είχε διαρρεύσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έδειχνε ένα Xiaomi smartphone με καμπύλες και στις τέσσερις πλευρές της οθόνης. Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι και η Samsung ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα αντίστοιχου σχεδιασμού smartphone.

About Freegr network

Από το Blogger.