cpu

Kirin 1000 στα 5nm στο P40!

Η Huawei βρίσκεται, ίσως, στη δυσκολότερη καμπή της ιστορίας της τους τελευταίους μήνες με όσα συμβαίνουν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και απ' ό,τι φαίνεται θα πορευτεί πλέον βασισμένη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις, τουλάχιστον για όσο βρίσκεται στη θέση του Προέδρου ο Donald Trump. Ο τελευταίος ξεκαθάρισε ότι η τρέχουσα 2η αναστολή του μπλοκαρίσματος που λήγει το Νοέμβριο θα είναι και η τελευταία περίοδος χάριτος που δίνεται στην Κινέζικη εταιρεία, άρα δεν θα αλλάξει κάτι με τη σειρά Huawei Mate 30, παρά το γεγονός ότι η Huawei δηλώνει έτοιμη να περάσει τα Google Play Services στα νέα smartphones εν μία νυκτί.
Η μπάλα φυσικά θα πάρει και όλα τα υπόλοιπα smartphones που θα δούμε τόσο από τη Huawei, όσο και από την Honor. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι σταματά η εξέλιξη των τεχνολογιών της και μάλιστα η τελευταία αναφορά που μας έρχεται από την ιστοσελίδα Huawei Central κάνει ήδη λόγο για τη σειρά Huawei P40 και τον επεξεργαστή που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτήν. Το νέο SoC λέγεται ότι θα είναι το πρώτο στον κόσμο κατασκευασμένο σε κλίμακα 5nm και θα φέρει την ονομασία Kirin 1000.
Η Huawei έχει ξεκινήσει τη δοκιμαστική παραγωγή του νέου Kirin 1000, με την αρχιτεκτονική του να περιλαμβάνει πυρήνες Cortex A77 και φυσικά ενσωματωμένο 5G modem, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε μια νέας γενιάς Da Vinci NPU για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Το "κατέβασμα" στα 5nm θα προσφέρει θεωρητικά πολύ μεγαλύτερη απόδοση με ταυχόρονη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Huawei μπορεί να πρωτοπορήσει για ακόμα μία φορά σε διάφορους τομείς της τεχνολογίας, αλλά το ζήτημα είναι αν θα καταφέρει να πείσει τον κόσμο να "ξεκολλήσει" από τις υπηρεσίες της Google και το Android OS. Το σχετικά πρόσφατο παράδειγμα άλλων κορυφαίων ανταγωνιστών της (βλ. Samsung με το Tizen OS) αποδεικνύει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον οποιονδήποτε να σπάσει το δίπολο Android - iOS.

About Freegr network

Από το Blogger.