freegr

Το Surface Pro X είναι το νέο premium 2 σε 1 tablet της Microsoft

Στο πλαίσιο του ειδικού Surface Event της, η Microsoft αποκάλυψε μια σειρά από νέες συσκευές, μεταξύ των οποίων δύο νέα Surface Pro, το Surface Pro X, καθώς και το ανανεωμένο Surface Pro 7.
Όσον αφορά το Surface Pro X, έχουμε να κάνουμε με μια κάπως διαφορετική Surface συσκευή που φέρει μεγαλύτερη οθόνη 13 ιντσών, με πολύ μικρότερα bezels και ανανεωμένο Type Cover. Παρά την αλλαγμένη εξωτερική εμφάνιση, η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στο εσωτερικό.
Συγκεκριμένα, το Pro X έρχεται με επεξεργαστή ARM αρχιτεκτονικής, την οποία συναντάμε κατά βάση στα smartphones. Η Microsoft συνεργάστηκε με την πασίγνωστη στο χώρο Qualcomm, για να παράγει το νέο Surface SQ1 chip. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς συγκρίνεται η επεξεργαστική ισχύ με τους παραδοσιακούς x86 CPUs της Intel που βλέπαμε τόσα χρόνια στις Surface συσκευές, αλλά η εταιρία ισχυρίζεται πως το Pro X έχει τρείς φορές περισσότερη απόδοση ανά watt σε σύγκριση με το Surface Pro 6.
Μάλιστα, η εταιρία επισημαίνει πως ο SQ1 είναι επεξεργαστής των 7 watt, σε αντίθεση με τα 2 watt που περιορίζονται οι περισσότεροι ARM επεξεργαστές. Αξιοσημείωτη είναι και η GPU που επίσης παράχθηκε σε συνεργασία με την Qualcomm και έχει απόδοση που ξεπερνά 2 Teraflops.
Αν και δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα, αυτό σημαίνει πως το Pro X ξεπερνά σε απόδοση γραφικών το απλό Xbox One. Το μεγάλο όφελος από την χρήση του ARM επεξεργαστή είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα της Microsoft μπορεί να κρατήσει για μια ολόκληρη ημέρα.
Επιστρέφοντας στην εξωτερική εμφάνιση, οι γωνίες της συσκευής είναι στρογγυλεμένες, με το πάχος της να φτάνει τα 5.3 χιλιοστά και το βάρος της τα 762 γραμμάρια. Το Type Cover έχει αλλάξει και αυτό, αφού πλέον φιλοξενεί στο πάνω μέρος του το νέο Surface Slim stylus, φορτίζοντάς το συγχρόνως. Υπάρχουν δύο USB-C θύρες, αποσπώμενος SSD που μπορεί να αναβαθμιστεί, fast charging και LTE υποστήριξη.
Το Surface Pro X θα κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου με τιμή $999.

About Freegr network

Από το Blogger.