Νέοι AMD Bristol Ridge APUs για το AM4 Socket

Επίσημη ανακοίνωση των AMD Bristol Ridge APUs για το AM4 Socket Η AMD ρίχνει φως στη νέα mainstream οικογένεια επεξεργαστών του AM4 socket. Η AMD ρίχνει και επίσημα φως στη νέα της πλατφόρμα Bristol Ridge που για την ώρα αποτελείται από οκτώ μοντέλα, μεταξύ των οποίων και ένας επεξεργαστής της σειράς Athlon χωρίς ενσωματωμένα γραφικά.
Η νέα οικογένεια APU βασίζεται στην αρχιτεκτονική Excavator των 28nm και τα μέλη της έρχονται να προσφέρουν υψηλότερες επιδόσεις από τους προκατόχους τους, ενώ θα είναι τα πρώτα chips που θα τοποθετούνται στη πλατφόρμα AM4 και στα δύο νέα chipsets που ανακοίνωσε η εταιρία. Ο λόγος για τα AMD A320 και B350, δύο chipsets για την "essential και mainstream" αγορά αντίστοιχα ενώ χαρακτηρίζονται από την υποστήριξη για USB 3.1-Gen1 και Gen2 υποδοχές, SATA Express, SATA RAID 0,1,10 συνδεσιμότητα. Το B350 αποτελεί επί της ουσίας τον αντικαταστάτη του τωρινού mainstream chipset 970 ενώ το μικρότερο A320 θα αντικαταστήσει το αντίστοιχο A68H από τη πλατφόρμα των APUs. Στη λίστα, διακρίνεται με γκριζαρισμένα γράμματα και αυτό που θα κυκλοφορήσει μαζί με τους επεξεργαστές AMD Zen στις αρχές του έτους.
Όλες οι μητρικές του εν λόγω socket πλην του high end θα έρχονται με dual channel DDR4 μνήμες. Στον τομέα των SKUs, το μεγαλύτερο μοντέλο της λίστας A12-9800 θα εφοδιάζεται με 4 πυρήνες και 4 threads στα 3.8GHz base και τα 4.2GHz σε κατάσταση boost ενώ θα ενσωματώνει μια Radeon R7 GPU με 8 CUs και χρονισμούς 1108MHz. Παράλληλα θα υποστηρίζει DDR4 μνήμες με εγγενή συχνότητα λειτουργίας 2400MHz, όλα αυτά σε ένα power envelope 65W. Αναφορικά με τις επιδόσεις, η AMD τοποθετεί έναν από τους παρακάτω επεξεργαστές (δείτε τη σχετική φωτό από το δελτίο τύπου) "απέναντι" από τον Core i5 6500 αλλά και τον 6600K "κλειδωμένο" στα 91W δείχνοντας αρκετά βελτιωμένο efficiency στο PCMark 8 και αρκετά καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά στο μετροπρόγραμμα 3DMark 11 Performance preset. Για την ώρα δεν έχουμε κάποια πληροφορία για τη διαθεσιμότητα των επεξεργαστών, όμως θα μάθουμε αρκετά σύντομα.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.