Η Phytium γέμισε server με νέο 64-core CPU

Στο Hot Chips 28 conference η παρουσία της Κίνας ήταν ηχηρή, ειδικά με την Phytium Technology η οποία παρουσίασε δύο νέους επεξεργαστές ARM αρχιτεκτονικής οι οποίοι προορίζονται για server συστήματα.
Η εταιρία έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τον χώρο του IT με τις υλοποιήσεις της ετοιμάζει τα δύο Earth και Mars chips τα οποία φέρουν τη σχεδίαση πυρήνων "Xiaomi" (καμία σχέση με τα smartphones) έχοντας δανειστεί τεχνογνωσία από την ARM. Τα chip θα προορίζονται κυρίως για exascale machines, πολύ ισχυρά δηλαδή συστήματα ειδικού σκοπού. Τα συστήματα που είχε η εταιρία στο Hot Chips conference έτρεχαν σε servers με το λειτουργικό σύστημα Kylin Linux.
Το Earth chip φέρει 1150 pins και εφοδιάζεται με όλους τους απαραίτητους για την αγορά controllers, όπως PCI-Express 3.0, gigabit ethernet, υποστήριξη DDR3 μνημών στα 1600MHz με bandwidth 25.6 GB/sec και συχνότητες λειτουργίας από 1.5-2GHz, έχοντας παράλληλα προσωρινή μνήμη 2MB L2, και 8MB L3. Το Mars αποτελεί ότι πιο high end έχει να δείξει η εταιρία μιας και φέρει 128MB L3 cache, διαθέσιμη και στους 64 πυρήνες του die. Το chip ενσωματώνει και 16 DDR3 ελεγκτές μνημών με συνολικό bandwidth που αγγίζει τα 204.8 GB/sec! Η εν λόγω αγορά των server συστημάτων αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και όλο και περισσότεροι παίκτες επιχειρούν να εδραιωθούν με τις δικές τους προτάσεις. Τόσο η Intel όσο και η AMD με τα επερχόμενα CPU τους ενδέχεται να νιώσουν τη πίεση ανερχόμενων κατασκευαστών όπως και η Phytium Technology.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.