Η Intel έριξε στην αγορά τα νέα Apollo Lake SoCs

Εκτός από τους Kaby Lake, αυτή την εβδομάδα η Intel ανακοίνωσε άλλη μια σειρά επεξεργαστών. Οι νέοι επεξεργαστές, ουσιαστικά SoCs, ανήκουν στην νέα οικογένεια Apollo lake και έρχονται με TDP 6W και 10W, με σκοπό να αποτελέσουν τον κεντρικό επεξεργαστή σε φορητούς και mini PCs ιδιαίτερα μικρών διαστάσεων και κατανάλωσης, που προορίζονται για γενική χρήση όπως browsing, office και θέαση ταινιών.
Οι Apollo Lake αποτελούν την τελευταία γενιά επεξεργαστών κατηγορίας Atom, διαδεχόμενοι τους Braswell. Ενσωματώνουν δύο ή τέσσερις πυρήνες νέας αρχιτεκτονικής Goldmont, με συχνότητες λειτουργίας που φτάνουν έως και τα 2,6GHz σε turbo, ενσωματωμένη GPU 9ης γενιάς, όπως αυτές στους επεξεργαστές Skylake, ενώ θα κατασκευάζονται στα εργοστάσια της Intel με τεχνολογία κατασκευής 14nm.
Θα διατεθούν συνολικά έξι μοντέλα κάτω από τις επωνυμίες Celeron και Pentium τρία μοντέλα για χρήση σε φορητούς και τρία για χρήση σε σταθερούς. Σύμφωνα με την Intel ο κορυφαίος Apollo Lake Pentium 4200, προσφέρει έως και 30% υψηλότερες επιδόσεις στην CPU και έως 45% επιπλέον επιδόσεις στην GPU, έναντι του Pentium N3710 που ανήκει στην προηγούμενη γενιά Braswell. Αυτό όμως φαίνεται να το επιτυγχάνει έχοντας και σημαντικά υψηλότερο TDP(10W έναντι 6W).

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.