τεχνολογία

Η Apple επιμένει στην τεχνητή νοημοσύνη

Δεν πάει πολύς καιρός που ακούσαμε τον τεχνολογικό κολοσσό να ανακοινώνει την είσοδο του στην ανάπτυξη των έξυπνων αυτοκινήτων. Τώρα όμως, με τις αντίπαλες εταιρίες, Google και Amazon, να πρωτοπορούν στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης με το Google Assistant και Amazon Echo αντίστοιχα, η Apple αποφάσισε να δώσει περισσότερο βάρος στην εξέλιξη του δικού της συστήματος. Μέσα από πηγές του Bloomberg, αναφέρεται πως η εταιρία έχει βάλει στα σκαριά ένα ειδικό chip με κωδική ονομασία «Apple Neural Engine». 
Σκοπός αυτού του project είναι να επιτρέψει στην Apple να ενσωματώσει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε όλες τις φορητές της συσκευές, όπως iPhone και iPad, χωρίς να δεσμεύει πόρους του συστήματος όπως τον κεντρικό επεξεργαστή και τη μνήμη. 
Η εταιρία έχει αρχίσει να δοκιμάζει το chip σε πρωτότυπα iPhones, αλλά η ανάπτυξη βρίσκεται ακόμα στα πρώτα βήματα. Αυτό σημαίνει πως μάλλον, δε θα το δούμε να έρχεται στην αγορά μαζί με το νέο iPhone το ερχόμενο φθινόπωρο. Ελπίζουμε η Apple να συζητήσει και να ανακοινώσει τα πλάνα της πάνω σε αυτόν τον τομέα, στο Apple Worldwide Developers Conference την δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου

About Freegr network

Από το Blogger.