τεχνολογία

Η ARM ανακοινώνει Cortex-A75, Cortex-A55 και Mali-G72

Η ARM βγαίνει και πάλι στο προσκήνιο για να μας δείξει την νέας γενιάς GPU και GPU της. Αυτό περιλαμβάνει την νέα ναυαρχίδα της σε πυρήνες Cortex-A75, που θα αντικαταστήσει τους A73. Επίσης θα αντικαταστήσει τους Cortex-A53, με τους νέους Cortex-A55. Επίσης θα έχουμε και μια νέα Mali-G72. Οι Cortex-A75 θα έχουν 22% μεγαλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον Cortex-A73, στις ίδιες συχνότητες. Επίσης θα έχει 33% μεγαλύτερες επιδόσεις σε FP και NEON, ενώ θα έχει και 16% μεγαλύτερο memory throughput. Στα benchmarks οι A75 είναι 48% καλύτεροι στο Octane και 34% καλύτεροι στο Geekbench. 
Επίσης ο A75 είναι πιο αποδοτικός από τον A73, προσφέροντας μεγαλύτερη συχνότητα με την ίδια κατανάλωση ενέργειας. Κάπου εδώ να πούμε πως ο A75 είναι σχεδιασμένος και για notebooks, όπως τα Chromebooks και τα βασισμένα σε ARM Windows Boxes. Μπορούν επίσης μπορεί να τρέξει με 2W ρεύμα, για μεγαλύτερες επιδόσεις. Ο Α55 είναι ο διάδοχος του πολύ επιτυχημένου A53. Ο Α53 αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε 1.7 δις συσκευές παγκοσμίως. Ο Α55 είναι ο δυνατότερος mid range επεξεργαστής της εταιρίας, με 2x μεγαλύτερες επιδόσεις σε memory streaming και 14% αύξηση επιδόσεων στο Octane, σε σχέση με τον προκάτοχό του. 
Έχει 18% μεγαλύτερες επιδόσεις σε single threaded εφαρμογές και 38% μεγαλύτερες επιδόσεις σε FP και NEON. Στο Geekbench βλέπουμε 20% μεγαλύτερα σκορ. Τα δύο chipsets είναι τα πρώτα της εταιρίας βασισμένα στην νέα DynamIQ τεχνολογία, που είναι σχεδιασμένη για τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning. Έτσι θα μπορεί να τρέχει ότι ζητήσουμε στην συσκευή, αντί να βασίζεται στο cloud. hwbox

About Freegr network

Από το Blogger.