Οι “έξυπνες” κάμερες με AI θα ξέρουν τα πάντα..

Το Internet of Things προικίζει τις smart κάμερες με Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) προκειμένου να αντιλαμβάνονται οι μηχανές αυτό που βλέπουν. Όπως μας πληροφορεί το Wired, η χρήση τεχνολογιών AI σε μία κάμερα θα μπορεί να δώσει αρκετές ενδιαφέρουσες υπηρεσίες, όπως είναι η επιβεβαίωση ότι ένα πρόσωπο έχει φτάσει ασφαλώς στον προορισμό του, ή ότι κάποιος επιφορτισμένος με κάποιο έργο το έφερε εις πέρας. 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μία τέτοια τεχνολογία θα εγείρει και αρκετή ανησυχία, κυρίως για το ζήτημα της διασφάλισης της ιδιωτικότητας των πολιτών. Η Qualcomm έχει παρουσιάσει ένα νέο gadget με διπλούς φακούς και έναν ειδικό επεξεργαστή που επιτρέπει στις κάμερες να μπορούν να αναλύουν τις εικόνες που λαμβάνουν. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς την ανάγκη σύνδεσης σε μια υπηρεσία Cloud, ή έναν server. 
Σε συνθήκες δοκιμών, το δημιούργημα της Qualcomm μπόρεσε να επιτύχει την αναγνώριση προσώπων, καθώς και το σωστό εντοπισμό πακέτων προς παράδοση προϊόντων. Το Wired αναφέρει αρκετές περιπτώσεις υλοποιήσεων έξυπνων καμερών με Τεχνητή Νοημοσύνη, για σκοπούς αυτοματοποιημένης παρακολούθησης, οι οποίες πιστοποιούν ότι η αγορά των smart καμερών είναι ανερχόμενη και ενδιαφέρει πολλούς παίκτες τόσο από την πλευρά του software όσο και από το πεδίο του hardware.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.