AMD

Η AMD αποκαλύπτει πλήρως τους Zen 4 και τις RDNA 3


 Συγκεκριμένα ο λόγος για την Zen 4 αρχιτεκτονική που έχει βλέψεις να διαθέσει στην αγορά με τη μορφή μιας νέας γενιάς επεξεργαστών το 2021, ενώ ήδη γίνεται λόγος για κάποια σημαντικά στοιχεία τους. Η Zen 3 αρχιτεκτονική που μόλις έφτασε στην αγορά έδειξε σημαντική αύξηση στις καθημερινές εργασίες και το gaming από την ενοποίηση της L3 cache, μαζί με πλήθος άλλων βελτιστοποιήσεων στο εσωτερικό κάθε πυρήνα και κάποιες από αυτές αναμένεται να τις δούμε και στην Zen 4 σχεδίαση από το 2021. Σε συνέντευξή του, ο Αντιπρόεδρος της AMD, Rick Bergman δήλωσε ότι η επερχόμενη σχεδίαση θα περιλαμβάνει μια μακρά λίστα features με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερων επιδόσεων.

Σε αυτό θα συμβάλλει και η νέα κατασκευαστική μέθοδος των 5nm της TSMC, η οποία έχει φτάσει σε αρκετά ώριμο επίπεδο εδώ και μερικούς μήνες, όπως έχει δηλώσει και η ίδια η TSMC σε σχετικά press releases. Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά των 7nm τα οποία μπορεί να μοιάζουν ίδια με την πρώτη το 2019, όμως ενσωματώνουν βελτιώσεις που γίνονται αισθητές σε ένα καταναλωτικό προϊόν όπως ένας επεξεργαστής. Τα 5nm, είπε συνεχίζοντας "σίγουρα ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω επιδόσεις και θα βοηθήσουν στη βελτίωση και του λόγου απόδοσης ανά Watt, οπότε σίγουρα θα τα εκμεταλλευτούμε (τα 5nm)".

Όσον αφορά την RDNA 2, η οποία όσο γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει εμφανιστεί επίσημα στην αγορά, η AMD ανάφερε ότι θα παραμείνει στα 7nm και στην RDNA 3 σχεδίαση και υπόσχεται ήδη από σήμερα ένα 50% αύξηση στον λόγο απόδοσης ανά Watt, όλα αυτά δια στόματος του Αντιπροέδρου της AMD, ο οποίος δεν άφησε πολλά στη φαντασία.   

About Freegr network

Από το Blogger.