freegr

Hackers επιτίθενται στους κατασκευαστές εμβολίων COVID-19

 


Κυβερνοεπιθέσεις σε εταιρίες που ερευνούν και αναπτύσσουν θεραπείες και εμβόλια για την καταπολέμηση της COVID-19, έχει καταγράψει η Microsoft και εντοπίζει την προέλευσή τους σε Ρωσία και Βόρεια Κορέα. Στο νέο blog post της, η αμερικανική εταιρία λέει πως στοχοποιήθηκαν επτά κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρίες και ερευνητές σε ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Ινδία, Νότια Κορέα και Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς όμως να τις κατονομάζει. Δεν ανέφερε επίσης τι είδους πληροφορίες έχουν κλαπεί, τόνισε όμως πως έχει ειδοποιήσει τους οργανισμούς και πρόσφερε τη βοήθειά της όπου της ζητήθηκε. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι κυβερνοεπιθέσεις απωθήθηκαν από τους μηχανισμούς προστασίας των εταιριών.

Οι τρόποι των επιθέσεων ποικίλουν, από brute force επιθέσεις μέχρι phishing, με τους hackers να παριστάνουν αντιπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τα hacking groups αναγνωρίστηκαν ως οι Strontium από Ρωσία και Zinc και Cerium από Βόρεια Κορέα.

Η Microsoft καλεί τους ηγέτες όλου του κόσμου να δεσμευτούν να προστατέψουν με διεθνείς νόμους τις εγκαταστάσεις υγείας και να πάρουν μέτρα για να εφαρμοστούν αυτοί οι νόμοι.

Σε μία εποχή που ο κόσμος είναι ενωμένος για να βάλει τέλος στην πανδημία και περιμένει με ανυπομονησία την ανάπτυξη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου για την COVID-19, είναι απαραίτητο οι παγκόσμιοι ηγέτες να ενωθούν γύρω από την ασφάλεια των δομών υγείας και να εφαρμόσουν το νόμο έναντι των κυβερνοεπιθέσεων που στοχεύουν αυτούς που προσπαθούν να μας βοηθήσουν όλους.

About Freegr network

Από το Blogger.