applications

Η Apple φτιάχνει την δική της εκδοχή «Google search»


H Apple εργάζεται, κατά πάσα πιθανότητα, πάνω σε μία εναλλακτική μηχανή αναζήτησης απέναντι στο Google Search, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Apple έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει τα δικά της αποτελέσματα αναζήτησης σε iOS 14,
γεγονός που ίσως σημαίνει ότι ο αμερικανικός κολοσσός ενισχύει τις προσπάθειές για να αντικαταστήσει το Google Search στις συσκευές του. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Mashable «έχουμε ήδη δει σημάδια» όπως αλλαγές στο iOS 14 αλλά και οι προσλήψεις από την Apple ειδικών στις αναζητήσεις. Παράλληλα, μερικές ημέρες πριν, οι The New York Times ανέφεραν πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατέθεσε αγωγή κατά της Google. Ο τεχνολογικός γίγαντας κατηγορείται πως χρησιμοποιεί παράνομες μεθόδους για να προστατεύσει το μονοπώλιο στις αναζητήσεις. 
 Το δημοσίευμα, αναφέρει ακόμη πως η Google πληρώνει στην Apple περίπου 8 έως δώδεκα δισεκατομμύρια τον χρόνο για να ενσωματώνει τη μηχανή αναζήτησης στα προϊόντα της. Οι Financial Times υποστηρίζουν πως η αγωγή «ώθησε» την Apple να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες για ένα δικό της προϊόν αναζήτησης. Παράλληλα αναφέρει πως ειδικοί παρατηρούν ότι το Applebot, το web crawler της Apple παρουσιάζει μεγάλη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα. 
 Κατά τις εκτιμήσεις η αγωγή του υπουργείου Δικαιοσύνης ίσως σημαίνει ότι η αποκλειστική συνεργασία ανάμεσα στην Google και στην Apple καταρρέει, δίνοντας στην Apple έναν νέο κίνητρο για να ασχοληθεί με το δικό της προϊόν αναζήτησης. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Mashable, η αντιγραφή ενός επιτυχημένου προϊόντος της Google δεν είναι εύκολη υπόθεση, όπως διαπίστωσε η Apple από το λανσάρισμα των Apple Maps. Η Google άλλωστε κυριαρχεί στις μηχανές αναζήτησης εδώ και δύο δεκαετίες στις μηχανές αναζήτησης. H Apple δεν σχολίασε το δημοσίευμα των Financial Times.

About Freegr network

Από το Blogger.