freegr

Έρχονται τα πρώτα ψηφιακά ATM στην Ελλάδα


 Στην ελληνική αγορά εισέρχεται η γερμανική viafintech, με έδρα το Βερολίνο (γνωστή στη Γερμανία με το εμπορικό σήμα Barzahlen), εγκαινιάζοντας τα πρώτα ψηφιακά ΑΤΜ αλλά και ψηφιακές υπηρεσίες πληρωμής σε μετρητά.

Η viafintech, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική υποδομή μετρητών στην περιοχή DACH, εισέρχεται στην αγορά μέσω συνεργασίας με τα σούπερ μάρκετ Bazaar, τα οποία είναι μέλη του Ομίλου ΒΕΡΟΥΚΑ A.E.

Ποιες είναι οι λύσεις όμως που θα προσφέρονται στους καταναλωτές από την προαναφερθείσα συνεργασία. Πλέον οι καταναλωτές των supermarket Bazaar, θα μπορούν να καταθέτουν και να κάνουν ανάληψη μετρητών από τον τρέχοντα τραπεζικό τους λογαριασμό με απευθείας χρήση των smartphone τους σε περισσότερα από 110 σημεία.

Επιπλέον, διαδικτυακά καταστήματα και εταιρείες χρέωσης, όπως επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ή εταιρίες τηλεπικοινωνιών, μπορούν επίσης να ενσωματώσουν την υπηρεσία viacash, προκειμένου να παρέχουν στους πελάτες έναν εύκολο τρόπο πληρωμής των λογαριασμών τους σε μετρητά ή λήψης επιστροφών χρημάτων σε μετρητά στα συνεργαζόμενα καταστήματά.

Να σημειωθεί ότι η viafintech είναι η πρώτη εταιρεία που θα παρέχει αυτήν την υπηρεσία στην Ελλάδα και το όραμα του προϊόντος της, viacash, είναι να ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων καταναλωτών, όπως διευκρινίζεται στην σχετική ενημέρωση.

Να σημειωθεί ότι το concept viafintech έχει υψηλές προοπτικές επιτυχίας στην Ελλάδα, καθώς τα μετρητά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα πληρωμής. Σύμφωνα με το World Cash Report, το 77,6% των συναλλαγών της ελληνικής αγοράς πραγματοποιούνται με μετρητά. Επιπλέον, το 60% των διαδικτυακών αγορών πραγματοποιούνται με αντικαταβολή.

«Οι εταιρείες με υψηλή χρήση μετρητών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν μια αποτελεσματική και οικονομική υποδομή θα επωφεληθούν από τη συνεργασία με τη viacash. Επίσης, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που θέλουν να επεκτείνουν τη βασική προσφορά προϊόντων και να προσφέρουν υπηρεσίες επιπλέον αξίας στους τελικούς πελάτες τους μπορούν να ενσωματώσουν την υπηρεσία viacash. Μέχρι τώρα η μεγαλύτερη ανταπόκριση στην αγορά παρατηρείται από τον τραπεζικό κλάδο, γι’ αυτό έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αρχικές συνομιλίες με τράπεζες σχετικά με μελλοντικές συνεργασίες. Λόγω του ευρέος φάσματος των λύσεων viafintech, και εκτός από τις παραδοσιακές τραπεζικές συναλλαγές, η viacash μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε εταιρεία θέλει να προσφέρει στους πελάτες της μια εύκολη λύση κατάθεσης και ανάληψης μετρητών, από διαδικτυακές αγορές έως και πληρωμές ενοικίασης. Το προϊόν μας θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στο πλευρό των καταστημάτων Bazaar και περαιτέρω συνεργασίες έπονται», δήλωσε σχετικά ο Αντώνιος Πέππας, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας

Ο κ. Πέππας έχει μια λογική εξήγηση για τη δημοτικότητα των μετρητών: «Τα μετρητά, ως ένα φυσικό μέσο πληρωμής, δίνουν στο άτομο μια αίσθηση ασφάλειας και ελέγχου των δαπανών του, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης. Ειδικά σε έναν κόσμο όπου οι πληροφορίες δεδομένων είναι εξαιρετικά πολύτιμες, τα μετρητά διασφαλίζουν το απόρρητο των καταναλωτών». 

viacash και Bazaar: Μια ευκαιρία για τα σούπερ μάρκετ Bazaar

Από πλευράς του ο CFO των καταστημάτων Bazaar, κ. Σπύρος Πετσάλης, βλέπει υψηλές δυνατότητες μέσω αυτής της συνεργασίας. «Ως οικογενειακή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί στην Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια, έχουμε πολύ καλή κατανόηση των αναγκών των πελατών μας. Επομένως, θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας πρόσθετες υπηρεσίες, προκειμένου να διευκολύνουμε την καθημερινή τους ζωή και να βελτιώσουμε την εμπειρία τους στα καταστήματα Bazaar. Το τμήμα καινοτομίας μας αναγνώρισε αμέσως τα πρόσθετα πλεονεκτήματα της viacash: Τώρα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καθιερωμένες τραπεζικές υπηρεσίες, όπως καταθέσεις σε μετρητά και αναλήψεις απευθείας από τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό τους. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία που εφάρμοσε τη λύση viacash. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο αναπτύσσουμε τον εαυτό μας ψηφιακά, αλλά διασφαλίζουμε επίσης μια σύνδεση μεταξύ των φυσικών και διαδικτυακών καναλιών μας». 

Να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός αναλήψεων ATM στην Ελλάδα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο το δίκτυο ATM έχει μειωθεί κατά 38,9% τα τελευταία 10 χρόνια. Ως αποτέλεσμα, περισσότερες τράπεζες, αλλά και εταιρείες σε διάφορους τομείς γενικότερα, αναζητούν νέες εναλλακτικές λύσεις διαχείρισης μετρητών με αποδοτικό κόστος.

Η viafintech έχει ήδη λάβει θετικές κριτικές από τους χρήστες και θα επεκταθεί στο μέλλον μέσω περαιτέρω συνεργασιών με φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα.

Ποια είναι η viafintech

Να σημειωθεί ότι η viafintech ιδρύθηκε το 2011 και διευθύνεται από τους Achim Bönsch, Sebastian Seifert, Andreas Veller και Junichi Takemura.

Αποτελεί μια από τις κορυφαίες ανεξάρτητες τραπεζικές υποδομές μετρητών στην Ευρώπη, και εκπροσωπείται από το εμπορικό σήμα Barzahlen / viacash στη Γερμανία και την Αυστρία, καθώς και viacash στην Ελβετία και την Ιταλία.

Μέχρι σήμερα αριθμεί σχεδόν 16.000 καταστήματα σταθερών συνεργατών, όπως οι REWE, Rossmann, PENNY, BILLA, SBB, Pam και dm, τα οποία προσφέρουν στους πελάτες τη δυνατότητα να χειρίζονται τις βασικές τους τραπεζικές ανάγκες εν κινήσει.

About Freegr network

Από το Blogger.