cpu

Οι τιμές waffer πυριτίου 200mm θα αυξηθούν κατά 40% το 2021

 Τα εργοστάσια ημιαγωγών στο σύνολό τους ετοιμάζονται να αυξήσουν τις τιμές των


γκοφρετών 8 ιντσών (200mm) από το 2021. Μια έκθεση του DigiTimes ρίχνει φως σε διάφορες τέτοιες εταιρείς, όπως η UMC (United Microelectronics), η Global Foundries και η Vanguard International Semiconductor (VIS). Οι τιμές γκοφρετών (wafers) 8 ιντσών αυξήθηκαν κατά 10-15% το 4ο τρίμηνο του 2020, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση κατά 20-40% το 2021. Τα εργοστάσια αυτά συνήθως δεν χρησιμοποιούν κατ 'αποκοπή τιμές, αντ' αυτού καθορίζουν τις τιμές ανάλογα με το μέγεθος και τις απαιτήσεις σχεδιασμού μιας παραγγελίας (από έναν σχεδιαστή χωρίς εργοστάσιο παραγωγής - fabless).

 

Η βιομηχανία ημιαγωγών βασίζει τη λειτουργία της στην κλίμακα ολοκλήρωσης (λιθογραφία) των chip και στα μεγέθη γκοφρετών (wafers). Αυτό το άρθρο του Telescope Magazine παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις τυπικές περιπτώσεις χρήσης για κάθε μέγεθος γκοφρέτας. Παρ' όλο που αφορά αυστηρά στην τιμολόγηση των γκοφρετών 8 ιντσών (200 mm), μια επικείμενη αύξηση των τιμών στον κλάδο των ημιαγωγών μπορεί να έχει σημαντική επίπτωση στο κόστος εργασίας. Η TSMC, για παράδειγμα, σχεδιάζει να εφαρμόσει αύξηση μισθών 20% για το προσωπικό της το 2021.

 

Ας ελπίσουμε όλα αυτά να μην μεταφραστούν σε αυξήσεις στις τιμές πώλησης των CPU, GPU και άλλων υποσυστημάτων που χρησιμοποιούμε στα PC μας.

About Freegr network

Από το Blogger.