athens

Σε εφαρμογή ο «Ηλεκτρονικός Φάκελος Δανειολήπτη»


 Στην επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης καταπτώσεων για δάνεια που έχουν ληφθεί με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και στην κατάργηση της «χαρτούρας», ήτοι των χιλιάδων σελίδων δικαιολογητικών και συνοδευτικών εγγράφων που εντάσσονται στους αντίστοιχους φακέλους οδηγεί η πληροφοριακή εφαρμογή «Ηλεκτρονικός Φάκελος Δανειολήπτη».

Η νέα πληροφοριακή εφαρμογή δημιουργήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μέχρι πρότινος, τα αιτήματα των καταπτώσεων δανείων που έστελναν οι Τράπεζες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συνοδεύονταν από ογκωδέστατους φακέλους των δανείων με όλα τα δικαιολογητικά και τα συνοδευτικά έγγραφα. Με το νέο πληροφοριακό σύστημα δημιουργείται ο ηλεκτρονικός φάκελος δανειολήπτη όπου οι τράπεζες μπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικά και μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ όλα τα συνοδευτικά έγγραφα των δανείων. Επιπροσθέτως, όλα τα αιτήματα καταπτώσεων αποστέλλονται από τις τράπεζες επίσης ηλεκτρονικά και είναι άμεσα προσβάσιμα από τον χειριστή της κάθε υπόθεσης.

Με τη λειτουργία της νέας εφαρμογής:

-Καταργείται ο μεγάλος όγκος εγγράφων που διακινούνται σε μορφή χαρτιού και ελαχιστοποιείται η ανάγκη για αποθήκευση τους.

-Μειώνεται δραστικά ο χρόνος που απαιτείται για τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των καταπτώσεων των δανείων.

-Αυτοματοποιείται και αναδιοργανώνεται ο τρόπος εργασίας των υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και των τραπεζών και διευκολύνεται η διαδικασία χειρισμού των καταπτώσεων.  

-Ο υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που χειρίζεται τις υποθέσεις των καταπτώσεων δεν θα χρειάζεται να προσφύγει στο φυσικό φάκελο του δανείου καθώς όλη η απαιτούμενη πληροφορία υπάρχει στον νέο ηλεκτρονικό φάκελο δανειολήπτη.

-Παρέχεται διαβαθμισμένη πρόσβαση στις Τράπεζες ώστε να υπάρχει δυνατότητα ελέγχων των στοιχείων του Δανείου που έχουν αποστείλει.

About Freegr network

Από το Blogger.