freegr

High tech... αντιγραφή σε εξετάσεις για την Ιατρική Σχολή!


 Ένα απίστευτο τέχνασμα επινόησαν τρεις μαθητές από την Ταϊλάνδη με στόχο να επιτύχουν στις εξετάσεις και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την ιατρική σχολή.

Ποιο ήταν αυτο; Κάμερες κρυμμένες σε γυαλιά οράσεως τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται σε ρολόγια με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο Άρτιτ Ουρεράτ, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Rangsit, ανήρτησε το βράδυ της Κυριακής (08/05) φωτογραφίες του εν λόγω εξοπλισμού στον λογαριασμό του στο Facebook, όπου γνωστοποίησε επιπλέον ότι οι εξετάσεις αναβλήθηκαν μετά την ανακάλυψη της απάτης.

Οι τρεις φοιτητές χρησιμοποίησαν τα γυαλιά όρασης για να βγάλουν φωτογραφία τα διαγωνίσματα των εξετάσεων. Τα γυαλιά τους συνδέονταν με τα ρολόγια που φορούσαν μέσω των οποίων σκόπευαν να στείλουν τις ερωτήσεις σε συνεργούς τους εκτός της αίθουσας, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τους έστελναν τις απαντήσεις.

Ο εξοπλισμός στοίχισε στον καθένα 800.000 μπατ (20.000 ευρώ), σύμφωνα με τον πρύτανη. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ιδίως στο πλαίσιο εξετάσεων όπως αυτές για την ιατρική σχολή όπου οι θέσεις είναι λίγες και οι υποψήφιοι πολλοί» σημείωσε ο Ουρεράτ σε τηλεοπτικό δίκτυο της Ταϊλάνδης.

Οι σπουδές της ιατρικής στην Ταϊλάνδη είναι πολύ δημοφιλείς, καθώς οι απόφοιτοι μπορούν να κερδίσουν περιουσίες στον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο επιλέγουν ιδίως οι ιατρικοί τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα από εύπορα κράτη του Κόλπου.

Πηγή φωτογραφιών: bangkokpost

About Freegr network

Από το Blogger.