cpu

Οι Rocket Lake ίσως.. "ξελασπώσουν" την Intel


 Μέσα από ένα αποτέλεσμα του δημοφιλούς Cinebench R20, γίνεται λόγος για τις single thread επιδόσεις κάποιου μελλοντικού Rocket Lake επεξεργαστή και τίθεται αντιμέτωπος με τον Ryzen 9 5950X.

Ενώ το Cinebench R20 προφανώς δεν αποτελεί game benchmark, οι single-thread επιδόσεις είναι ένα καλό στοιχείο για να μάθουμε την ταχύτητα του κάθε πυρήνα και πως αυτό ενδεχομένως μεταφράζεται και σε άλλες εφαρμογές. Το δείγμα των Rocket Lake πέτυχε 655 πόντους σε single-thread, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η επίτευξη αυτού τους σκορ έγινε στα 5,5 GHz. Ο R9 5950X από την άλλη έχει μέγιστο boost clock τα 4,9GHz, ωστόσο τον έχουμε δει να τρέχει με συχνότητες άνω των 5GHz σε έναν πυρήνα ακόμα και στη δική μας παρουσίαση, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

3.jpg.a2eb95a1bb7b8ffe2e2a547c21030bfc.jpg

Τα 14nm ίσως να μην είναι και η καλύτερη επιλογή για την Intel καθώς μερικά από τα πλεονεκτήματα των πυρήνων Sunny Cove δε θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στις επιδόσεις. Παλαιότερα έχουμε δει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το backporting αρχιτεκτονικών και επιπλέον πληροφορίες αναφέρονται σε κάποια αρνητικά που θα έχει μια τέτοια κίνηση. Στα 5,5 GHz η κατανάλωση ενέργειας που μπορεί να έχει ένα τέτοιο πολυπύρηνο chip είναι αρκετά μεγάλη και ίσως είναι ο βασικότερος λόγος που θα δούμε 8 πυρήνες στο κορυφαίο μοντέλο, έναντι 10 του τωρινού Comet Lake lineup (Core i9 10900K).

Βάσει των παραπάνω η Intel ενδέχεται να πάρει ξανά τα σκήπτρα των επιδόσεων ήδη από τους πρώτους μήνες του 2021, προσφέροντας ένα συνολικά καλύτερο προϊόν σε single thread επιδόσεις από την AMD, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι πλέον οι επιδόσεις σε παιχνίδια είναι αρκετά κοντά μεταξύ των δύο εταιριών.

 

About Freegr network

Από το Blogger.