athens

Ψηφιακά 20 εκτελεστικές συμβάσεις του Σύζευξις 2 αξίας 323,5 εκατ. ευρώ

 


Την υπογραφή με τους ΟΤΕ, Vodafone, Wind και Forthnet, 20 εκτελεστικών συμβάσεων του Σύζευξις 2, συνολικού προϋπολογισμού 323,5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).

Οι συγκεκριμένες εκτελεστικές συμβάσεις υπεγράφησαν ψηφιακά, καθώς η ΚτΠ είναι από τους πρώτους Οργανισμούς του Δημοσίου, η οποία απέκτησε τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικών δημόσιων εγγράφων, είτε σε μορφή πρωτοτύπου είτε σε μορφή ακριβές αντιγράφου. Εξοικονομήθηκαν έτσι χιλιάδες σελίδες χαρτιού και σημαντικός ανθρωπο – χρόνος, τόσο από την ΚτΠ όσο και από τους αναδόχους των έργων.

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν ειδικότερα από τους Σταύρο Ασθενίδη, Διευθύνων Σύμβουλο της ΚτΠ, Λυκούργο Αντωνόπουλο, Διευθυντή Πωλήσεων ICT σταθερής και κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ, Ηermann Riedl, Γενικό Διευθυντή εταιρικών πελατών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Wind, Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, αντιπρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Forthnet και την Αικατερίνη Σταθάκη, Γενική Διευθύντρια Vodafone Business. Oι 20 εκτελεστικές συμβάσεις του έργου Σύζευξις 2 για το Υποέργο «Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες Νησίδων 1 – 8» ως προϋπολογισμός κατανέμονται ως εξής στους παρόχους: OTE 172,2 εκατ. ευρώ, Wind 45,9 εκατ. Forthnet 42 εκατ. και Vodafone 63,3 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω υποέργο αφορά στη μελέτη, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός συνόλου αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών πρόσβασης και τηλεφωνίας, για χρονικό διάστημα διάρκειας 36 μηνών, από την υλοποίησή τους, στους φορείς που ανήκουν γεωγραφικά σε κάθε μια από τις 8 Νησίδες (συνολικά πάνω από 34.500 Φορείς), στο πλαίσιο του Δικτύου Δημοσίου Τομέα.

Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί:

  • Η παροχή υπηρεσίας πρόσβασης στους Φορείς που ανήκουν γεωγραφικά στις 8 Νησίδες με χρήση υφιστάμενων ή και νέων οπτικών υποδομών των παρόχων και ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 1GBps, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε Φορέα.
  • Η παροχή υπηρεσίας διανομής για τη διασύνδεση των Φορέων της κάθε Νησίδας και την συγκέντρωσή τους σε κόμβους διανομής (PoPs) μέσω πολλαπλών 10Gbps κυκλωμάτων.
  • Η διασύνδεση των κεντρικών κόμβων διανομής κάθε Νησίδας στην κεντρική υποδομή κορμού του δικτύου – το SIX.
  • Η παροχή υπηρεσίας τηλεφωνίας On-net (δωρεάν μεταξύ των Φορέων) και Off-net τους φορείς της Νησίδας, με προπληρωμένο το κόστος της εξωτερικής (Off-net) τηλεφωνίας.
  • Η παροχή backup συνδέσεων πρόσβασης σε συγκεκριμένης κατηγορίας Φορείς.
  • Η παροχή xDSL συνδέσεων σε τουλάχιστον 375 υφιστάμενα ασύρματα σημεία πρόσβασης για το κοινό (Public Hotspots).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται εντός του 2021 να έχει προχωρήσει η υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του φυσικού αντικειμένου των υπογραφέντων συμβάσεων.

Ο κ. Ασθενίδης, τόνισε σχετικά: «Η ηλεκτρονική υπογραφή των 20 συμβάσεων του Σύζευξις 2 αποτελεί ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως προς τον μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης, ώστε αφενός οι πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες από το Δημόσιο και αφετέρου οι δημόσιοι λειτουργοί να μπορούν να τις προσφέρουν αποτελεσματικά, με ταχύτητα και ασφάλεια, προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων, μέσα από ένα σύγχρονο περιβάλλον που διευκολύνει την εργασία και τα καθήκοντά τους».

Ο Γενικός Διευθυντής Έργων της ΚτΠ Δημήτρης Γιάντσης, επίσης σημείωσε: «Η υπογραφή των 20 εκτελεστικών συμβάσεων, αποτελεί το επιστέγασμα μιας ακόμη απαιτητικής εσωτερικής διαδικασίας του mega-project Σύζευξις 2 και συνάμα την έναρξη της υλοποίησης του σημαντικού αυτού υποέργου, για την οποίο η ομάδα της ΚτΠ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στο έπακρο, σε αγαστή συνεργασία με τους αναδόχους των έργων και συνεργάτες μας».

About Freegr network

Από το Blogger.