AMD

H ΑΜD θα κυκλοφορήσει το νέο chipset X570S χωρίς ενεργή ψύξη


 Η AMD φαίνεται να ετοιμάζει μια ανανέωση chipset και αυτό αφορά στην κορυφαία σειρά για το desktop. Όταν η εταιρεία κυκλοφόρησε το chipset X570 υψηλής τεχνολογίας, έφερε την υποστήριξη PCIe 4.0, την οποία πολλοί επαίνεσαν λόγω της ικανότητάς της να χειρίζεται πολύ πιο γρήγορους δίσκους NVMe. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία δεν είναι ικανοποιημένη με αυτό και πρέπει να κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση chipset που ονομάζεται X570S. Σύμφωνα με δημοσίευση από τον TUM_APISAK, αποκαλύφθηκε ότι η GIGABYTE ετοιμάζει τη μητρική πλακέτα X570S Aorus Pro AX που θα χρησιμοποιεί το ανανεωμένο chipset. Η GIGABYTE έχει ήδη πολλές σχετικές εισαγωγές σε λίστες της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής (EEC), οπότε το νέο chipset είναι σίγουρο ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά, σε άγνωστο χρόνο.

 

Το S δηλώνει τη λέξη σιωπή (silent), που σημαίνει ότι αυτά τα ενημερωμένα chipset είναι ικανά να λειτουργούν με παθητική ψύξη και πιθανώς να έχουν χαμηλότερο TDP σε σύγκριση με τα 11 και 15 Watts των chipset X570 για τις υφιστάμενες μητρικές Χ570. 

 

large.AOnJyggAUfSPyGmj.jpg

 

Στο παραπάνω στιγμιότυπο από το CPU-Z φαίνεται η μητρική της Gigabyte με το νέο chipset μαζί με τον Ryzen 7 5700G. Μένει να δούμε πότε θα κυκλοφορήσουν μητρικές με το νέο αυτό chipset και ποιες άλλες αλλαγές φέρνουν. Μήπως υπάρχει συσχετισμός και με τους φημολογούμενους Zen 3+ (Warhol) που πιθανόν να ανακοινώσει η AMD στο μέλλον;

About Freegr network

Από το Blogger.