energyeficient

Drones και τεχνητή νοημοσύνη στη πρωτοπορία για τη διαχείριση των απορριμάτων

 


H τεχνολογία των drones αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά οτι έχει πολλές εφαρμογές. Αυτή τη φορά θα την δούμε ως ένα κρίσιμο εργαλείο για τους περιβαλλοντολόγους και πώς με τα κατάλληλα μέσα μπορούμε να μειώσουμε χρόνους και πόρους για τον καθαρισμό του πλανήτη μας.

Ενα πιλοτικό πρόγραμμα στο Bournemouth, στο Christchurch και στο Poole (BCP), στα νότια της Αγγλίας, θα χρησιμοποιήσει την εξελιγμένη τεχνολογία του Ellipsis Earth σε συνδυασμό με drones με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών.

Η τοπική αυτοδιοίκηση συνεργάζεται με το περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό Hubbub και την start-up εταιρία “Ellipsis Earth” με σκοπό τη χρήση δεδομένων από τα drones και αναλυτικών στοιχείων τεχνητής νοημοσύνης για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το πού να τοποθετούν τα σκουπίδια, πώς να ορίσουν τα προγράμματα καθαρισμού των δρόμων και τέλος πως να εκπαιδευτούν οι κοινότητες για τη σωστή διαχείριση των σκουπιδιών.

Οι συνεργάτες χαρακτήρισαν αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα «την πιο επιστημονικά ισχυρή έρευνα για τα σκουπίδια που πραγματοποιήθηκε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η επεξεργασία των εικόνων από τα drones γίνεται από το λογισμικό Ellipsis Earth για την αυτόματη και γρήγορη ανίχνευση απορριμμένων απορριμμάτων και ποσοτικοποίηση τους ανά τύπο και μάρκα για τη δημιουργία χαρτών θερμότητας απορριμμάτων. Αυτά τα δεδομένα, μαζί με την ανάλυση εμπειρογνωμόνων και τις συστάσεις, θα κοινοποιηθούν στο συμβούλιο BCP, το Hubbub και το McDonald’s, για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα και να αποτρέψουν τα απορρίμματα.

Trush in to Treasure

Το Ellipsis Earth άρχισε να καταγράφει δεδομένα για παραλίες, πάρκα, εμπορικούς δρόμους και πρασινάδες τον περασμένο μήνα, χρησιμοποιώντας ελαφριά αεροσκάφη COTS. Καθώς οι περιορισμοί λόγω COVID-19 διευκολύνουν τις πτήσεις, οι έρευνες θα επαναληφθούν. «Αυτά τα δεδομένα θα ενημερώσουν μια σειρά από παρεμβάσεις απορριμμάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μια περαιτέρω έρευνα θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο για να εκτιμηθεί εάν ήταν αποτελεσματικές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η πλατφόρμα Ellipsis Earth είναι μια κομψή λύση σε ένα αναπόσπαστο πρόβλημα. Το λογισμικό αναλύει τις εναέριες εικόνες, προσδιορίζοντας τα πλαστικά και προσδιορίζοντας περαιτέρω τον τύπο των απορριμμάτων: διαφοροποίηση μεταξύ πλαστικών μπουκαλιών, διχτυών ψαρέματος, καπακιών μπουκαλιών και οδοντόβουρτσων με αποτέλεσμα την σωστή ενημέρωση των στρατηγικών καθαρισμού.

«Χρησιμοποιώντας την προσαρμοσμένη μηχανική εκμάθηση, το λογισμικό Ellipsis μπορεί να αναγνωρίσει πλαστικό με ακρίβεια 93% και βεβαιότητα 95%. Επομένως, τα δεδομένα μας είναι παγκοσμίως συγκρίσιμα και επιστημονικά ανθεκτικά, έχει αποτελέσματα και σε υλικά που βρίσκονται μέσα στο νερό, με ελαττωματικό ή υποβαθμισμένο πλαστικό, και σε όλα τα εδάφη », λέει η εταιρία Ellipsis Earth.

Το έργο έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα: στο Σορέντο της Ιταλίας, οι αρχές λένε ότι μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για να θεσπίσουν στρατηγικές που έχουν μειώσει τα σκουπίδια «κατά 45% και τα απορρίμματα τσιγάρων κατά 69%», αναφέρεται στην έκθεση.

Για άλλη μία φορά βλέπουμε την αξία των drones και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλό σκοπό. techblog

About Freegr network

Από το Blogger.