freegr

7 λάθη που κάνετε και πώς να αποφύγετε στην αγορά νέου laptop!

 


Ένα laptop είναι σίγουρα εξαιρετικά χρήσιμο, καθώς πέραν του ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ισχυρό τεχνολογικό «πολυεργαλείο», παράλληλα ο φορητός του χαρακτήρας αν μη τι άλλο κάνει την tech καθημερινότητά μας ευκολότερη. Η αγορά ενός νέου laptop βέβαια δεν είναι πάντοτε μια τόσο εύκολη υπόθεση όσο φαίνεται, για αυτό και έχει παρατηρηθεί ότι αρκετοί χρήστες πέφτουν στη παγίδα και κάνουν σοβαρά λάθη, κάνοντας μια επιλογή που δεν ταιριάζει στις ανάγκες και στα θέλω τους. Στο τέλος μάλιστα μετανιώνουν για την επιλογή τους και έτσι χάνουν και χρόνο αλλά και χρήματα. Παρακάτω ακολουθούν μια σειρά από λάθη, τα οποία εάν καταφέρετε και τα αποφύγετε, τότε είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιήσετε τη σωστή επιλογή…

1. Αγοράζοντας το πιο «φθηνό» laptop που βρίσκεται μπροστά σας!

Αναμφίβολα, εάν κάνετε μια έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν αναρίθμητες φθηνές λύσεις. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι κάποια (λογικά παλαιότερης τεχνολογίας) laptop είναι σούπερ οικονομικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας επαρκώς. Για παράδειγμα είστε μεταξύ ενός συστήματος με dual-core επεξεργαστή και ενός με 4 πυρήνες και προφανώς το πιο οικονομικό είναι το διπύρηνο. Εάν τώρα η δουλειά σας είναι να χειρίζεστε πολλές εφαρμογές που τρέχουν ταυτόχρονα, τότε σε περίπτωση που επιλέξετε την dual-core πρόταση μάλλον θα το μετανιώσετε. Για αυτό πρώτα θα πρέπει να αφουγκραστείτε τις ανάγκες σας και μην έχετε στο μυαλό ότι το πιο φθηνό είναι και το πιο καλό.

2. Πληρώνοντας «υπεραξία»

Πολλές φορές οι users κάνουν το λάθος και πληρώνουν μια μικρή περιουσία για ένα laptop που έχει top δυνατότητες και που ουσιαστικά όμως δεν το χρειάζονται! Σε πολλές περιπτώσεις όταν ένας φορητός υπολογιστής «τσιτώνει» το budget σας ενδέχεται να διαθέτει κάποιες λειτουργίες, οι οποίες πραγματικά δεν σας είναι χρήσιμες. Ένα νέο MacBook Pro μπορεί να είναι ένα τέρας και να κοστίζει πολλές χιλιάδες ευρώ, όμως για παράδειγμα τα 4 Terrabyte που προσφέρει να σας είναι παντελώς άχρηστα, εάν εσείς σχεδιάζετε να το χρησιμοποιήσετε για να τρέχετε casual εφαρμογές. Επίσης, ένα gaming laptop που «φοράει» πάνω του την τελευταία GPU της Nvidia δεν έχει πρακτικά κανένα λόγο ύπαρξης, εάν εσείς ξοδεύετε το χρόνο σας παίζοντας Among Us και άλλα indie games που είναι συνήθως χαμηλά σε απαιτήσεις.

3. Προτιμώντας μια λύση με μικρή διάρκεια ζωής

Πολλοί χρήστες κάνουν το λάθος να αγοράζουν laptops χωρίς να ρίχνουν και μια μικρή ματιά στο μέλλον. Για παράδειγμα ένας φορητός υπολογιστής με 4GB RAM και  128GB SSD δίσκο μπορεί να είναι χρήσιμος για ένα με δύο χρόνια max. Όμως μόλις περάσει το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, θα χρειαστείτε καινούργιο υπολογιστή γιατί δεν θα μπορεί καν να καλύψει ούτε τις πιο βασικές ανάγκες. Για αυτό και καλό θα ήταν να έχετε κατά νου ότι η επιλογή θα πρέπει να αντέξει τουλάχιστον μια 4ετία.

4. Αγνοώντας τα διαθέσιμα ports

Κάθε laptop συνήθως έχει και διαφορετικές θύρες, αν και υπάρχουν αρκετές που είναι στάνταρ. Εσείς καλό θα ήταν να δείτε ποια είναι η θύρα που έχετε πραγματικά ανάγκη για να μην σας λείψει κάτι στη συνέχεια και χρειάζεται μετά να αγοράζετε έξτρα περιφερειακά. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε ένα SD Card Reader για δική σας διευκόλυνση, τότε καλό θα ήταν να προτιμήσετε ένα φορητό υπολογιστή που να σας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

5. Μαγεμένοι από ένα… 4K display

Αναμφίβολα, ένα 4K display τραβάει τα βλέμματα, όμως δεν είναι πάντοτε η καλύτερη δυνατή επιλογή. Και αυτό γιατί μπορεί να μην το χρειάζεστε, ενώ παράλληλα ενδέχεται να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην μπαταρία. Εάν θέλετε ένα laptop για entertainment σκοπούς τότε σίγουρα το 4Κ θα σας αποζημιώσει, εάν όχι μπορείτε και με τα 1080p να κάνετε καλά τη δουλειά σας.

6. Δεν δίνετε σημασία στο «μέγεθος»

Το παλιό ρητό αναφέρει ότι το μέγεθος μετράει… και αυτό φαίνεται να ισχύει και στην αγορά ενός laptop. Ένα μεγαλύτερο display για παράδειγμα προσφέρει μια πολύ καλύτερη εμπειρία θέασης, περιορίζοντας όμως τον φορητό χαρακτήρα της συσκευής. Παράληλλα, το μέγεθος ενός laptop καθορίζει και τον χώρο που καταλαμβάνει το keyboard και το trackpad. Και εδώ πάλι οι ανάγκες σας παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς ένα ultrabook είναι ότι πρέπει από άποψη μεγέθους για εκείνους που ταξιδεύουν συχνά και βρίσκονται on-the-go, ενώ για εκείνους που μένουν στο σπίτι και έχουν ένα laptop «παρκαρισμένο» στο γραφείο τους, τότε μπορούν να πάνε σε μια λύση που είναι σε περισσότερες ίντσες.

7. Πορώνεστε με ένα ΚΑΙ ΜΟΝΟ specification

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν users που βλέπουν ένα δυνατό spec και μαγεύονται… αυτό είναι πολύ λάθος, καθώς θα πρέπει πάντοτε να μην  πορώνονται με ένα χαρακτηριστικό. ΟΚ καλά τα 16GB και 32GB, αλλά εάν δεν τα χρειάζεστε όσο και για να κομπάζετε ότι σας προσφέρουν έξτρα, καλό θα ήταν να τα αποφύγετε, εάν δεν τα χρειάζεστε στην επαγγελματική σας καθημερινότητα.

Εφόσον αποφύγετε τα παραπάνω λάθη είναι βέβαιο ότι θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε την πραγματικά τέλεια επιλογή, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας και θα σας καλύπτει 100%!  Αποφύγετε τα λάθη που σας περιγράψαμε και θα βγείτε διπλά κερδισμένοι!  digitalifegr

About Freegr network

Από το Blogger.